Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradený dům

TEPLICKO - Neznámý zloděj odnesl elektroniku; Hledáme svědky nehod a další zprávy. 

Vykradený dům

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru obce Zabrušany vloupal do rodinného domu. Dovnitř se dostal po násilném překonání dveří a odnesl si herní konzoli a tablet v hodnotě téměř 14tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli až tříleté vězení.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 22. května 2019 v době od 15:40 do 17:30 hodin na parkovišti před OC Olympia Teplice, parkovací řada č. 8. Neznámý řidič měl poškodit levé přední zrcátko u zaparkovaného vozidla Ford Galaxy a z místa ujet, aniž by splnil ze zákona danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Hledáme také svědky dopravní nehody, ke které došlo 25. května 2019 v 16:20 hodin v Srbicích. Řidička vozidla VW Touran vyjížděla ve směru od středu obce Srbice na Soběchleby a došlo ke střetu s vozidlem Renault Megane, jehož řidič jel po silnici 1. třídy č. 13 ve směru od Teplic na Soběchleby. Oba řidiči uvádějí, že jeli na zelený signál, v zájmu řádného objasnění nehody žádají policisté o poskytnutí kamerových záznamů, případně o výpověď očitých svědků. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Výsledky dopravní akce

     V pondělí se tepličtí dopravní policisté v rámci dopravně bezpečnostní akce zaměřili na řidiče nákladních vozidel. V rámci akce zkontrolovali 26 vozidel a zjistili 13 případů porušení platných předpisů. Dva řidiči přišlápli plynový pedál víc, než bylo vhodné a překročili nejvyšší povolenou rychlost, šest osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy a jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti. Celkem policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 4 200 korun, jedním případem se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Řídil pod vlivem a boural

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 38letý muž, který v sobotu odpoledne boural v Drahkově. Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost svého vozidla povaze a stavu vozovky a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do oplocení domu. Přivolaní policisté mu naměřili tři promile alkoholu v dechu, po vystřízlivění v cele mu sdělili podezření z přečinu, za který by mohl jít až na tři roky do vězení.

28. května 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem