Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl zaparkované auto

MOST - Policie ho přistihla, jak trhá kabely elektroinstalace; Za týrání matky vykázán..... 

 Mladík měl týrat svoji matku, policie ho vykázala

Mostečtí policisté minulý týden vykázali ze společné domácnosti 22letého muže z Mostu. Ten se měl dopouštět po několik let v místě společného bydliště domácího násilí na své matce. Mladý muž byl ke své matce hrubý, urážel ji, nadával jí, týral ji a choval se k ní jako k rodiči až nedůstojně. Žena nelidské chování svého syna trpěla, aniž by se někdy obrátila o pomoc na policii. Když měla obavy o své zdraví, odcházela sama raději ke své matce. Policie na základě oznámení prověřovala skutečnosti a poté po vyhodnocení rizik přistoupila k zákonnému opatření a využila oprávnění dle zákona o Policii ČR a násilnou osobu vykázala ze společného obydlí na dobu deseti dnů.


 

Zloděj ukradl pneumatiky a poškodil elektroinstalaci

Policejní komisař mostecké policie obvinil minulý týden 30letého muže z Litvínova. Ten měl poslední únorový den v dopoledních hodinách na parkovišti v litvínovské ulici J. Žižky vniknout do zaparkovaného osobního vozidla značky Citroen a z něj odcizil dva kusy zimních pneumatik Barum v hodnotě 2 000 korun a pneumatiku Semperit v ceně 2 0000 korun. Následně ve vozidle začal trhat kabely elektroinstalace, kdy ho v té době přistihli policisté hlídkové služby. Pachatel na vozidle zanechal škodu ve výši 7 500 korun. Lapka kradl i přesto, že byl za obdobný čin odsouzen. Odcizené věci byly policisty zajištěny a vráceny zpět majiteli automobilu. Pachatel skončil na policejním oddělení, kde mu policejní inspektor sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a poškozování cizí věci.


 

Lapka vybílil sklep

Tučný lup si odnesl z jednoho sklepa v obytném domě v litvínovské ulici Tylova zatím neznámý zloděj. Do suterénu domu se lapka dostal zřejmě o víkendu. Tam pak za použití násilí vnikl do sklepní kóje a z ní si vybral dvě crossová kola, motorovou řetězovou pilu a elektrickou pojezdovou sekačku. Poškozený majitel odhadl, že mu pachatel zanechal škodu ve výši 27 tisíc korun a krádež oznámil litvínovské policii.


 

Z jedné garáže se proboural do druhé

Nemilé překvapení čekalo o víkendu jednoho motoristu z Litvínova. Přišel do své garáže a zjistil, že ji navštívil zloděj. Ten vnikl nejprve do vedlejší garáže, která byla nedostatečně zajištěna. Ve zdi vyboural otvor a poté vstoupil do sousední garáže, ze které odcizil sjezdové lyže, sjezdové boty, lyžařskou helmu a další vybavení na zimní sport. Odnesl i model formule Ferrari na dálkové ovládání. Lapka při vloupání poškodil zde zaparkovaný osobní automobil. Vloupáním a krádeží způsobil poškozenému majiteli hmotnou škodu v celkové výši 12 tisíc korun.


 

Zloději auto vykradli na cirklusplace

V sobotu ráno zjistil jeden Mostečan, že na silnici ulice Družstevní nestojí jeho vozidlo tovární značky Seat, které tam předchozí večer zaparkoval. Ihned kontaktoval mosteckou policii. Ještě dopoledne volal mostecké policii občan, který na „cirkusplace“ venčil svého psa, že na cestě stojí vozidlo, které nese známky odcizení. Policie dorazila na místo a zjistila, že se jedná o ukradený Seat. Zloděj, který ho odcizil v ulici, dojel do zalesněné lokality za Mostem a z vozidla odcizil registrační značky, čtyři kola s okrasnými disky a pneumatikami a vzal i autobaterii. Na voze poškodil blinkr a další součásti automobilu. Poškozený motorista utrpěl škodu ve výši 25 tisíc korun. Po pachateli pátrá mostecká policie spolu s kriminalisty.


 

Během nákupu přišla o kabelku, zloděj ji vzal z auta

O svoji kabelku přišla jedna mladá žena z Litvínova. Ta byla minulý týden nakupovat v jednom litvínovském supermarketu. Ve svém vozidle si nechala v zavazadlovém prostoru uloženou dámskou kabelku. Když se asi po půl hodině vrátila k autu, zjistila, že do vozidla vznikl zloděj. Ten si kabelku s osobními doklady, platební kartou a mobilním telefonem přivlastnil. Poškozená vyčíslila škodu na částku tři tisíce korun a krádež ohlásila litvínovským policistům.


 

Zloděj očesal 18 cisternových vagónů

Neznámý zloděj se činil na odstavné koleji v obci Louka na železničním nádraží. V přesně nezjištěný den z 18 odstavených železničních cisternových vozů odcizil brzdové špalky, rozvaděče, držáky, odvodňovací kohouty, kulové ventily, zajišťovací čepy, klíny a další předměty z kovů. Poškozená firma vyčíslila způsobenou škodu na částku 240 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají litvínovští policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 5. března 2012

vytisknout  e-mailem