Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vymyšlené napadení

CHOMUTOV - Do bytu oknem, Krádež reklamní tabule.... 

Vymyšlené napadení
Od května pátrali chomutovští policisté po totožnosti tří neznámých útočníků, kteří v místním parku napadli 20letého mladíka. Poškozený při výpovědi uvedl, že dostal několik ran do hlavy a hrudníku. Muži pak za ním šli až na parkoviště u divadla, kde došlo opět na rány. V době kdy ležel na zemi, mu jeden z pachatelů vytáhl z kapsy u mikiny mobilní telefon a klíče. Škodu stanovil na 4 tisíce korun. Policisté zjistili, že oznamovatel je pod vlivem alkoholu. Provedená dechová zkouška prokázala 2,08 promile alkoholu v dechu. O několik dní později mladík doplnil svoji výpověď. Přepadení si totiž vymyslel. Uvedené věci ztratil v době, kdy se vracel domů opilý. Z uvedeného důvodu policisté další vyšetřování loupeže odložili.
 
Do bytu oknem
Dvojice pachatelů – 21letý Jirkovák a jeho 23letá společnice z Chomutova vnikli do bytu v přízemí domu v ulici Školní. Využili skutečnosti, že majitelka nechala okno otevřené. V bytě překonali uzamčený zámek u skříně a ze zásuvky sebrali majitelce šperky ze žlutého kovu. Poškozené vznikla škoda za téměř 43 tisíc korun. Odcizené šperky skončily v zastavárně, kam je obratem ruky pachatelé prodali. Chomutovští policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Krádež reklamní tabule
Na stavbě v obci Místo odcizil neznámý zloděj reklamní tabuli. Informační billboard umístila poškozená firma na oplocení staveniště, odkud zmizel. Poškozená firma vyčíslila škodu na téměř 19 tisíc korun. Krádež vyšetřuje policie v Kadani.
 
Zmizely plechy, víno zůstalo
Dva muži ve věku 25 a 26 let se domluvili a vnikli na pozemek firmy v Lipské ulici. Z prostoru dvora odcizili z kovových tanků na víno dva kusy plechů v hodnotě 2 tisíce korun. Podezření ze spáchání trestného činu krádeže si oba muži již převzali, vyšetřování pokračuje.
 
Kdo sebral toaletu?
O víkendu probíhaly v Kadani závody horský kol. Pro potřeby účastníků postavila firma ve volném terénu na Zadním vrchu chemickou toaletu. Zástupci firmy včera zjistili, že toaleta v hodnotě 30 tisíc korun zmizela. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Vybírala z cizího
Na útvar policie Chomutov Kamenná se dostavil muž a oznámil neoprávněný výběr z účtu. Uvedeného jednání se měla dopustit 39letá žena, které s ním žila před časem ve společné domácnosti. Za pomoci platební karty vybrala nejméně ve třech případech z bankomatů hotovost ve výši 6200 korun. Ženě hrozí obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Neopatrná zákaznice
Návštěva marketu na Černovické ulici v Chomutově se značně prodražila nakupující ženě. V době, kdy si vybírala zboží z regálu, odložila svůj mobilní telefon a nevěnovala mu dostatečnou pozornost. Této skutečnosti kdosi využil a přístroj s pouzdrem sebral. Poškozená vyčíslila škodu na 16 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
27. června 2012 
nprap. Marie Pivková   
 

vytisknout  e-mailem