Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vypustil olej z trafostanice

LITOMĚŘICE – Škoda přesahuje 200 tisíc korun  

Trafostanice se stávají častým terčem zlodějů na Litoměřicku. V uplynulých dnech se do trafostanice u obce Mlékojedy vloupal dosud neustanovený pachatel. Z trafostanice odcizil transformátorový olej, následkem čehož došlo k přehřátí a následné explozi stanice. Tímto způsobil neznámý pachatel přerušení dodávek elektrické energie k přesně nezjištěnému počtu odběrných míst. Předběžná škoda je vyčíslena na 200 tisíc korun.
V tomto případě zloděj čelí podezření z trestného činu krádeže, poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a policisté po něm intenzivně pátrají. Podle trestního zákoníku mu hrozí mimo jiné až šestiletý trest odnětí svobody.
 

Týden před touto krádeží jsme přijali oznámení obdobného charakteru z Úštěcka. I v tomto případě neznámý pachatel odcizil olej z trafostanice a způsobil výpadek elektrické energie. Škoda je odhadnuta na 150 tisíc korun.
 

V průběhu tohoto roku policisté přijali celkem šest oznámení o krádežích součástek nebo oleje z trafostanic se škodou přesahující 500 tisíc korun.
Za loňský rok bylo napadeno 14 trafostanic se škodou vyšší než 600 tisíc korun.

 

Zdali se jedná o jednoho pachatele či více osob není dosud známo. Trestná činnost je páchána většinou v nočních hodinách a na různých odlehlých místech litoměřického regionu. Proto není snadné zloděje dopadnout. Z tohoto důvodu vyzýváme občany o pomoc k odhalení pachatele těchto zavrženíhodných krádeží. V případě podezření na páchání této trestné činnosti ihned kontaktujte policii. Děkujeme.
 

Litoměřice, 26. 9. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem