Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyráběl a prodával drogy

CHOMUTOV - Objasněná krádež bundy v baru, Domů bez lyží.... 

Vyráběl a prodával drogy
Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu – to je výčet obvinění, která si převzal od kadaňských kriminalistů 30letý místní obyvatel. V průběhu loňského roku přechovával v místě bydliště věci, ze kterých se drogy vyrábí. V tomto případě se jednalo o pervitin. Zakázanou látku pak prodával dalším zájemcům. Dále pak na zahradě domu pěstoval konopí, které také v sušeném stavu dál prodával. Při domovní prohlídce byly zabaveny věci, které budou zaslány ke znaleckému zkoumání. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Sebral bundu
Policisté v Klášterci nad Ohří vyšetřují krádež v místním baru. První den letošního roku zde návštěvníkovi zmizla odložená bunda s doklady, klíči a mobilním telefonem. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 8 tisíc korun. Muži zákona zjistili, že uvedený skutek má na svědomí 31letý místní obyvatel. Po nezbytných úkonech byl podezřelý propuštěn na svobodu.
 
Domů bez lyží
První krádež lyží během lyžařské sezóny přijali policisté ve Vejprtech. Zjistili, že dvojice cizinců si ponechala dva páry carvingových lyží s hůlkami odložené u stánku s občerstvením u vleku v Loučné pod Klínovcem. Během krátké doby oba páry lyží zmizely. Poškozeným vznikla škoda za 12 tisíc korun.  
 
Hlídka zasahovala na stadionu
Do areálu letního stadionu vnikl 40letý muž z Plzně. V budově šaten odmontoval dva radiátory v hodnotě 4 tisíce korun, které chtěl odcizit. V dalším jednání mu zabránila hlídka policistů, kteří muže zadrželi. Radiátory byly vráceny zástupci poškozené společnosti.Při vyšetřování bylo zjištěno, že podezřelý stál před soudem za obdobné jednání v roce 2013, kdy byl odsouzen k podmínečnému trestu. Podmínka skonči v květnu příštího roku. Vyšetřují chomutovští kriminalisté.
 
Utíkali, neutekli
Dvojice z okresního města navštívila market ve Wolkerově ulici. 26letá žena odcizila celkem čtyřicet kusů oříškových čokolád za 800 korun a z prodejny utekla. Na parkovišti před marketem byla zadržena ostrahou, po které hodila krabici s čokoládama. Zasáhl i její 24letý společník, který se snažil ostrahu od ženy odtrhnout. Došlo na přetahování a strkání a celý incident nakonec ukončila až policejní hlídka. Oba zadržela a převezla na místní oddělení policie. Tam bylo zjištěno, že žena za krádeže byla odsouzena v nedávné době hned dvakrát a to k podmínečnému trestu a k vykonání veřejně prospěšných prací. Chomutovští policisté případ vyšetřují jako krádež.
 
Z pokoje šperky, z mrazáku maso
Vloupání vyšetřují policisté v Jirkově. Kdosi překonal vstupní dveře do bytu v ulici Studentská, vnikl dovnitř a všechno zde prohledal. Z obývacího pokoje odnesl různou elektroniku, ošacení a šperky. Z mrazicího boxu ledničky v kuchyni zase zmizelo maso. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na 67500 korun. Na případného pachatele čeká obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
Nepil, ale užíval
Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 31letý muž z Kadaně. Při projíždění Petlérskou ulicí v Klášterci nad Ohří byl kontrolován muži zákona. Provedená dechová zkouška byla negativní. Test na požití omamných a psychotropních látek byl ale pozitivní na amfetamin. Za uvedený čin hrozí pachateli v případě odsouzení peněžitý trest nebo může skončit až na jeden rok ve vězení. Vyšetřování je vedeno na místním oddělení policie.
 
20. ledna 2014
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem