Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky pondělní DBA

TEPLICKO - Policisté se zaměřili na nákladní dopravu. 

     Včera probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, při které policisté věnovali zvláštní pozornost nákladní a autobusové dopravě a to v rámci mezinárodní organizace TISPOL (European Transport Police Network). Ta představuje síť evropských dopravních policií a klade si za cíl zvyšování bezpečnosti provozu a vynutitelnost práva na silnicích. Usiluje o snížení počtu osob zabitých nebo vážně zraněných při dopravních nehodách na evropských silnicích.

 

     Do akce se zapojili i tepličtí dopravní policisté, kteří se v rámci akce zaměřili také na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.

    

     Policisté během akce zkontrolovali 115 vozidel a zjistili 31 případů porušení platných předpisů, u dvaceti vozidel byly zjištěny závady na technickém stavu a pět řidičů nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy. Jeden člověk si sedl za volant, aniž by vlastnil příslušné řidičské oprávnění, během akce byla vypátrána jedna hledaná osoba, celkem policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 8 100 korun.    

 

 

Teplice 11. října 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem