Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vytloukal klín klínem

TEPLICE - Zproněvěřil 50 tisíc, pak se přišel udat; Zajímal ho alkohol a cigarety...  

Vytloukal klín klínem
     Na pořádné problémy si zadělal 28letý muž, který v zaměstnání zpronevěřil peníze. Pracoval na pozici vedoucího směny v prodejně sportovních potřeb a v souvislosti s tímto postavením mu byla mimo jiné svěřena finanční hotovost z tržeb. Když zjistil, že je v pokladně manko ve výši jeden tisíc korun, rozhodl se, že ztrátu pokryje vsazením na hokejový zápas.
     Vzal z tržeb přes tisíc korun a peníze vsadil, tip mu ale nevyšel a dlužná částka tak narostla. Pokus proto zopakoval a tentokrát z firemních peněz vsadil dva tisíce, ovšem opět částku prohrál. Rozhod se znovu „vytlouct klín klínem“ a z trezoru odebral dalších šest tisíc, když je zase prohrál, šel ještě třikrát pro další peníze. I ty vsadil na různé zápasy, bohužel ale ani v jednom případě neuhádl výsledek.
     Celkem z tržeb odebral přes padesát tisíc korun, nenašel ale odvahu přiznat se nadřízeným. Když vše „prasklo“ při inventuře a vedoucí se po něm začala shánět, rozhodl se sám jít na policii, kde se ke všemu spontánně doznal. Muž byl obviněn z přečinu zpronevěry, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
Vytloukal klín klínem.mp3 
 
Zajímal ho alkohol a cigarety
     Bílinští policisté dopadli zloděje, který se minulý týden vloupal do prodejny potravin. Devětatřicetiletý muž po překonání okna vnikl do provozovny, ze které odcizil alkoholické nápoje, čokolády a tabákové výrobky za 11 tisíc korun. Muž si již převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, za který může strávit až dva roky za mřížemi.
 
Kradla v prodejnách
     Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Toto přísloví padne jako ulité na případ 30leté ženy, která se opakovaně dopouštěla majetkové trestné činnosti. Podezřelá v průběhu uplynulých dvou měsíců chodila do teplických prodejen, kde kradla různé zboží.
     V drogerii například odcizila čtyři pleťové krémy za téměř dva a půl tisíce korun, v prodejně sportovního zboží ukradla tepláky a mikinu, jindy zase nezaplatila za lahev whisky a elektrický holicí strojek. Policisté prověřování jednotlivých skutků sloučili a recidivistce, která krádežemi způsobila škodu přes 6500 korun, sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jí hrozí až tříleté vězení.
 
Dovnitř se nedostal
     Do večerky v katastru obce Újezdeček se pokusil vloupat neznámý pachatel. Zřejmě v nočních hodinách poškodil okna a dveře u prodejny a restaurace, dovnitř se ale zloděj nedostal. Poškozením exteriéru byla způsobena škoda osm tisíc korun, policisté případ kvalifikovali jako přečiny krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci a po pachateli, kterému hrozí až dvouleté vězení, intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 8. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem