Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výtržníci v baru

CHOMUTOV - Tentokrát "úřadovala" příroda, Bundu poškozená poznala.... 

Výtržníci v baru

 

Čtveřice mužů z Klášterce nad Ohří je podezřelá z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví. Pachatelé ve věku 31, 24 a 29 let – dva, nejdříve navštívili restauraci v ulici Budovatelská. Chovali se nevhodně, uráželi obsluhu baru a poškodili zařízení. Pak odešli do další restaurace v Petlérské ulici, kde se chovali obdobně. Napadli obsluhující, rozbili skleněnou výplň vstupních dveří, umyvadlo na toaletách a venkovní zahrádku. Za sebou zanechali celkovou škodu ve výši 24 tisíc korun. Na pachatele čeká obvinění z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví. Za uvedený čin je může soud poslat až na dva roky do vězení.
  
Tentokrát úřadovala příroda
Policisté z Radonic pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který odcizil na Nechranické přehradě pramici za téměř 28 tisíc korun. Následným vyšetřováním se však prokázalo, že ke krádeži nedošlo. Ukotvená loď byla v pořádku nalezena, při změně vodní hladiny se  uvolnila a z místa odplavala. Jelikož nedošlo ke spáchání trestného činu, policisté vyšetřování krádeže odložili.
 
Bundu poškozená poznala
Jirkovští policisté zadrželi v domě na Mládežnické ulici 25letého místního obyvatele. Ten totiž vnikl do jedné sklepní kóje, odkud odcizil značkovou teplákovou bundu, kterou si ihned na sebe oblékl. V bundě ho uviděla majitelka sklepa, která si svůj majetek poznala. Neváhala a ihned zavolala na policii. Vyšetřování krádeže pokračuje.
 
Hledaná žena nalezena
Muž z Hrušovan v pondělí oznámil, že pohřešuje 42letou ženu, která s ním stanovala poblíž Černovického rybníka v Chomutově. Z místa odešla a on ji nemohl najít. Jelikož se jednalo o nesvéprávnou osobu, v minulosti již pohřešovanou, bylo ihned zahájeno pátrání. Patnáct policistů prohledalo okolí rybníka, pátrání bylo negativní. Ani šetření v nemocnici, centru města, vlakovém a autobusovém nádraží nepřineslo žádné nové poznatky k hledané ženě. Včera se však ozvala sestra pohřešované a uvedla, že k ní hledaná přišla, přespala a je v pořádku. Pátrání bylo z tohoto důvodu ukončeno.
 
Krádež zvonků a poškození výtahu

 

Venkovní panel se zvonky nájemníků, včetně kabelové instalace, zmizel z domu na Palackého ulici v okresním městě. Společná kasa vlastníků domu bude chudší o nejméně 30 tisíc korun. Právě tolik budou muset zaplatit za nákup nových zvonků. Pachateli hrozí obvinění z krádeže.
Na sídlišti Kamenná v Chomutově zase někdo poškodil výtah. Ve výtahové kabině zničil LCD displej. Oprava nebo výměna za nový bude stát nejméně 10 tisíc korun. Pro pachatele je připraveno obvinění z trestného činu poškození cizí věci.  
 
S eskortou do vězení
Okresní soud Chomutov poslal do vězení 23letého muže. Rozhodnutí o nástupu trestu muž sice řádně převzal, ale do věznice nenastoupil. Policejní hlídka ho proto v místě bydliště zadržela a po nezbytných úkonech dopravila do věznice v Litoměřicích. Navíc na něj čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
21. září 2011 
nprap. Marie Pivková
 
 

vytisknout  e-mailem