Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výtržník dopaden

TEPLICKO - Onanoval u hřiště i u hřbitova; Daleko neutekl; Řídili opilí...  

Výtržník dopaden

     Na sociálních sítích se vyskytly informace, že v Proseticích a Bystřanech onanoval na veřejnosti neznámý muž, na policii se však nikdo z „diskutujících“ neobrátil. Jakmile prosetičtí policisté obdrželi informaci o probíhajících diskuzích na toto téma, sami kontaktovali ženy, které příspěvky sdílely.  Jakmile je vyslechli, začali pátrat po pachateli a během několika dnů ustanovili totožnost podezřelého čtyřicátníka z Teplicka.

     Ten měl podle žen v půlce září v podvečerních hodinách onanovat poblíž dětského hřiště v Proseticích a o několik dní později v Bystřanech u hřbitova. Muži, který již byl v minulosti za podobné jednání několikrát odsouzen, mimo jiné také k ochrannému ústavnímu i ambulantnímu sexuologickému léčení, policisté sdělili podezření z přečinu výtržnictví, za který mu v případě uznání viny hrozí až tříleté vězení.

 

Daleko neutekl

     Až tři roky za mřížemi hrozí 26letému v minulosti devětkrát odsouzenému recidivistovi, který kradl v Teplickém hobby marketu. Na prodejní ploše vyndal z ochranného obalu svítilnu s pohybovým čidlem, krabičku vrátil do regálu a svítilnu v hodnotě 600 korun si schoval do kalhot. Následně prošel pokladní zónou, aniž by za zboží zaplatil a dal se na útěk před zaměstnancem bezpečnostní agentury, který si podezřelého muže všiml. Daleko ale neutekl, protože byl po několika minutách na základě poskytnutého popisu zadržen policejní hlídkou. Na služebně mu pak bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, na soud bude čekat na svobodě.

 

Řídili opilí

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 28letý muž, který v sobotu ráno boural v Trnovanech. Při vyjíždění z parkoviště poškodil zaparkované auto a označník autobusové zastávky. Na místě se odmítl podrobit dechové zkoušce, ke které svolil až po více jak dvou hodinách a i tehdy měl ještě v dechu přes 1,8 promile alkoholu. Za spáchání nehody pod vlivem alkoholu mu v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

     Ze stejného přečinu a navíc i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý také 20letý muž, který v noci ze soboty na neděli ujížděl na motorce policejní hlídce. Řidič v Košťanech nerespektoval znamení k zastavení, nakonec ale „honičku“ vzdal. V dechu měl 1,3 promile alkoholu, navíc má vysloven trest zákazu činnosti spočívající v řízení všech motorových vozidel po dobu dvou let. Aby toho nebylo málo, měl pozitivní i orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek ze skupiny „Cannabis“. Za jízdu pod vlivem alkoholu a drog v době, kdy neměl za volantem co dělat, mu v případě uznání viny hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody.

 

Vykradená chatka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl v Bystřanech zahradní chatku. Po překonání plotu vnikl na zahradu a následně se vloupal do chatky, ze které si odnesl set top box, aku šroubovák, vrtačku, křovinořez a další věci celkové hodnotě přes tři tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

 

Auto není trezor

     O kabelku s peněženkou, doklady, finanční hotovostí, platební kartou, mobilním telefonem a foťákem přišla žena, která nechala své auto zaparkované v katastru obce Bžany. Během krátké chvíle, kdy se od vozidla vzdálila, jí neznámý pachatel tašku, kterou měla odloženou na sedadle, odcizil, celková škoda byla vyčíslena na více jak 25 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po, kterému v případě dopadení hrozí až dva roky vězení, pátrají.

 

 

3. 10. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem