Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výtržník skončil v cele

MOSTECKO - Vyváděl na zastávce, v nemocnici i na policii; Po krádeži skončil ve vazbě; Povedený řemeslník. 

Na slušné vychování zřejmě zapomněl 40letý cizinec, žijící na Mostecku. Koncem března měl muž dělat výtržnosti na zastávce MHD na konečné v Litvínově. Ve večerních hodinách se tam dobýval do tramvaje a neměl žádnou roušku ani jiný ochranný prostředek dýchacích cest a bylo podezření, že je možná pod vlivem návykových látek. Na nevhodné chování byl upozorněn náhodným svědkem. Místo, aby se kál, začal být agresivní a chtěl se s ním prát. Na místo byli přivoláni policisté. Agresora vyzvali, aby upustil od nevhodného chování, to ale muž v úmyslu neměl a s policisty nespolupracoval. Naopak měl kolem sebe plivat, kopat a zničil roušky, které mu policisté chtěli dát. Protože neuposlechl opakované výzvy, použili policisté donucovací prostředky. Jelikož měl muž zranění v obličeji, které měl již před příjezdem hlídky policie, byli na místo přivoláni zdravotníci, kteří rozhodli o převezení muže k ošetření. Výtržník ve svém protiprávním jednání pokračoval i nadále, kopal a plival kolem sebe a jednoho policistu při umisťování do sanitky měl zranit, když ho měl kopnout do ruky. Vyvádět měl i ve zdravotnickém zařízení a následně i na policii, kde  byl umístěn v policejní cele. Vyšetřovatel ho nyní obvinil ze zločinu násilí proti úřední osobě a z přečinu výtržnictví. Obviněný cizinec je stíhán na svobodě. Pokud bude odsouzen pravomocným rozsudkem, hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až na šest let.   

Část lupu poškodil, šel do vazby
Litvínovan ve věku 47 let se loni vrátil z výkonu trestu a nedávno opět kradl. Vyšetřovatel ho obvinil ze zločinu krádeže a podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby. Okresní soud v Mostě obviněného do vazby poslal.
Podle policie měl obviněný v jednom mosteckém supermarketu ukrýt do igelitové tašky různé drogistické zboží, baterie a čelovku, vše v celkové hodnotě 5 549 korun. U pokladny pak platil za drobnost. Na místě byl zadržen pracovníkem ostrahy a následně předán do rukou policie. Odcizené věci byly zajištěny, část lupu byla vrácena do prodeje, část věcí v hodnotě dva tisíce korun však obviněný při odcizení záměrně poškodil. Obviněný se krádeže dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, za který může soud pachatele potrestat v krajním případě až osmiletým trestem odnětí svobody.

Ryby musel vrátit, strojky prodal na ulici
Ačkoliv byl za krádež odsouzen k nepodmíněnému trestu, majetkového deliktu se měl opětovně dopustit 31letý Mostečan. V litvínovském supermarketu si měl ukrýt do oděvu tři balení mražené ryby a sklenici zavařeniny, vše v hodnotě 740 korun. Lup však musel záhy vrátit, neboť byl při odchodu z prodejny zadržen pracovníky ostrahy. Krást měl i ve dvou drogériích v Mostě, kde měl odcizit holicí strojky, pánské kolínské vody a další drogistické zboží. To pronesl bez placení z obchodů a následně věci zpeněžil na ulici, kdy je údajně prodal neznámým osobám. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody s ohledem na jeho kriminální minulost. Celkem obviněný napáchal třemi krádežemi hmotnou škodu ve výši 3 474 korun. Policejní komisař obviněného zadržel a podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Obviněný je stíhán na svobodě.

Povedený řemeslník
Na řemeslníka z okresu Louny bude asi dlouho vzpomínat v nedobrém poškozený z Mostecka. Ten si objednal u něj stavební úpravy svého bytu v panelové zástavbě a předal mu celkovou částku necelých 100 tisíc korun. Peníze byly určeny jednak na provedení stavebních prací, a jednak za účelem zakoupení potřebného materiálu k rekonstrukci. Pracovník však odvedl jen část prací a nakoupil materiál, vše v celkové hodnotě 30 tisíc korun a zbytek svěřených finančních prostředků ve výši 69 500 korun si ponechal pro vlastní potřebu, aniž by je poškozenému  vrátil. Vyšetřovatel mostecké policie nyní obvinil 32letého muže z přečinu zpronevěry, za který může soud uložit trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Most 22. dubna 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem