Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výtržník skončil ve vazbě

MOST - Napadal přítele své matky i policisty; Řidička skončila se zraněním v nemocnici. 

Ve vazbě skončil 35letý muž z Litvínova, který byl obviněn z přečinu výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Muž měl minulý týden v obci na Litvínovsku napadnout slovně v bytě přítele své matky. Tomu měl vulgárně nadávat a vyhrožovat zabitím, kdy toto jednání vzbudilo v poškozeném důvodnou obavu o život a zdraví. Výtržník z bytu odešel ven a před domem na místě veřejnosti přístupném měl urážet slovně přítomné policisty, kteří na místo přijeli incident řešit. Muž měl hlídku častovat sprostými výrazy a následně přistoupil k jednomu z policistů, kterého strčil do ramene. Ke zranění osob nedošlo, proti výtržníkovi muži v uniformách použili donucovací prostředky. V napadání obviněný pokračoval i ve zdravotnickém zařízení, kam byl převezen k vyšetření, když hodlal hlavou udeřit dalšího policistu, což se nepodařilo díky rychlé reakci policisty. Muž byl již v minulosti odsouzen za výtržnictví.

Policisté přistihli řidiče s pozitivním testem na drogy
Pozitivní test na canabis měl 36letý motorista z Mostu. Toho hlídka policie zastavila a kontrolovala v centru města Mostu při řízení osobního vozidla. Policisté muže zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V ulici Višňová narazil na silniční kontrolu řidič z Litvínovska. I ten měl pozitivní test na návykové látky a to na amfetamin. I on si od policie odnesl stejný záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu. Do třetice vyšel pozitivně test na drogy i řidiči z Mostu. Ten byl kontrolován hlídkou v ulici Velebudická při řízení osobního auta. Motoristé se podrobili lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu.

Ranní nehoda uzavřela silnici I. třídy
Z důvodu dopravní nehody krátce před 06. hodinou uzavřela policie v obci Záluží silnici I/27 a řidiči tak museli využít objížďky přes Dolní Jiřetín. Při nehodě, při níž se střetl autobus s osobním vozidlem, utrpěla řidička auta zatím blíže neupřesněné zranění, se kterým byla převezena do zdravotnického zařízení. V autobuse, který vezl cestující místo vlaku, nebyl nikdo zraněn. Příčina dopravní nehody a míra zavinění je předmětem dalšího šetření dopravní policie. Hmotnou škodu policisté odhadli na částku 180 000 korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Silnice byla opět průjezdná v 7.12 hodin.

Most 10. dubna 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem