Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Využili podnapilosti poškozeného

TEPLICKO - Obrali ho o peníze, které pak prohráli a propili; Zloděj železa dopaden...  

Využili podnapilosti poškozeného
     Ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se budou zodpovídat dva muži ve věku 19 a 21 let. Minulý týden v noci využili podnapilosti muže, kterého předtím potkali v herně a na ulici mu odcizili tašku, ve které měl doklady, klíče, peněženku s platebními kartami a několika stokorunami a další věci v celkové hodnotě dva tisíce korun. Ukradené peníze pak prohráli v automatech a propili. Prosetičtí policisté během několika málo dnů zjistili totožnost podezřelých a oběma sdělili podezření z přečinů, za které jim hrozí až dvouleté tresty odnětí svobody.
 
Zloděj železa dopaden
     Policisté dopadli zloděje, který po několik týdnů vykrádal opuštěný objekt v Proseticích. Pravidelně chodil do areálu bývalé firmy, kde kradl železo a barevné kovy, které prodával do nedaleké výkupny sběrných surovin. Během měsíce si tak za desítky kilogramů různých kovů „přilepšil“ o téměř 13 tisíc korun. Muž si vyslechl podezření z přečinu krádeže, za který mu v případě odsouzení hrozí až dvouleté vězení.
 
V herně ukradl mobil
    Až tříleté vězení hrozí 58letému recidivistovi, který v Teplicích odcizil mobilní telefon. Využil chvilkové nepozornosti obsluhy herny a zaměstnankyni odcizil odložený mobil, jehož hodnotu vyčíslila na více jak pět tisíc korun. Podezřelý pak přístroj prodal dalšímu muži, který ho obratem „udal“ v zastavárně, kde policisté telefon vypátrali a zajistili. V minulosti několikrát odsouzenému lapkovi policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Z garáže vzal kabely
     Z přečinu krádeže je podezřelý 28letý muž, který okradl obyvatele vesnice, kde sám bydlí. V malé obci na Bílinsku se vloupal do sousedovy garáže, ze které odcizil několik stovek metrů měděných kabelů, které následně skončily ve sběrně. Celková škoda byla vyčíslena na 36 tisíc korun, muži, který již byl v minulosti odsouzen za trestnou činnost majetkového charakteru, hrozí v případě odsouzení až tříleté vězení.
 
Vykradená garáž
     O sportovní vybavení v hodnotě kolem 50 tisíc korun přišel majitel rodinného domu v Teplicích. Neznámý pachatel mu podle trestního oznámení vnikl do garáže, ze které zmizelo pánské kolo, sada golfových holí, tenisové a rybářské vybavení. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 18. 9. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem