Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z bytu pěstírna

CHOMUTUOV - Policisté odvezli konopí, které muž pěstoval v bytě, Řešil tak problém s radnicí, Okradený lyžař...... 

Z bytu pěstírna
Chomutovští kriminalisté obvinili 26letého muže z Jirkova z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V chomutovském bytě v ulici Dřínovská za pomoci různých předmětů a látek pěstoval indoorovým způsobem rostliny konopí. Takto vypěstoval nejméně devadesát kusů rostlin. Část usušil a prodal dalším zájemcům, část jich policisté zajistili při provedené domovní prohlídce. Zajištěné věci budou podrobeny znaleckému zkoumání. Obvinění si muž převzal, vyšetřování nadále pokračuje. V případě odsouzení mu hrozí peněžitý trest nebo až pětiletý pobyt za mřížemi.

Řešil tak problém s radnicí
Jirkovští policisté prověřovali v pátek zprávu, kterou zaslal do médií 62letý místní obyvatel. Ve své e-mailu poukazoval na nespokojenost s postupem místí radnice v případě navrácení pronajatého pozemku. Ve zprávě se dále zmínil i o tragické události, ke které došlo v Uherském Brodě a kde, podle něj, měl vrah s místní radnicí obdobné problémy. Zároveň se neurčitě vyjádřil otázkou v mailu „To mám udělat to samé?“ Policisté se ihned za mužem vydali do místa trvalého bydliště a převezli ho k vyjádření na místní oddělení policie. Tam muž sdělil, že v žádném případě nesouhlasí s jednáním pachatele v Uherském Brodě, nikomu nechtěl vyhrožovat, chtěl pouze tímto způsobem zveřejnit svůj případ. Po vyhodnocení všech získaných informací policisté jeho jednání vyhodnotili jako přestupkové – narušení občanského soužití. Po nezbytných úkonech byl zadržený propuštěn na svobodu.

Okradený lyžař
Policisté ve Vejprtech pátrají po neznámém pachateli, který vykradl zaparkované vozidlo BMW v obci Loučná pod Klínovcem. Na parkovišti před penzionem kdosi do auta vnikl a sebral ovládání klimatizace, navigaci, autorádio, kryt interiérového osvětlení, poškodil elektroinstalaci, ulomil ovládání stěračů a poškodil potah na volantu. V zavazadlovém prostoru pak přibral lyže, boty, hůlky, přilbu a další vybavení. Celková škoda se tak vyšplhala na 140 tisíc korun.

Nadýchal
60letý muž z Mostu projížděl ulicí Černovická v Chomutově s vozidlem Ford Tranzit. Při policejní kontrole se podrobil i dechové zkoušce. Ta byla v tomto případě pozitivní, muž nadýchal 1,64 a 1,75 promile. Následovalo zadržení a převoz na místní oddělení policie. Muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

2. března 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem