Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z lesa zmizely stromy

LOUNY - Škoda činí osm tisíc korun. 

Policisté pátrají po pachateli, který v lesním porostu poblíž obce Veltěže na Lounsku pokácel a odcizil stromy. Jednalo se celkem o 21 kusů vzrostlých jasanů v hodnotě cca 8 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Pokoušel se o krádež, poničil majetek

Do chatové oblasti v Dobroměřické ulici v Lounech zavítal v minulých dnech nezvaný host. Vnikl na pozemek jedné chatky, kde se pokusil vniknout do garáže, ale to se mu nepodařilo. U samotné chaty pak rozbil skleněnou výplň okna, pod ním udělal otvor, ale dovnitř též nevnikl. Dále chatu poškodil tím, že vytrhal střešní krytinu a izolaci. Svým jednáním tak majiteli způsobil škodu za 23 350 Kč. Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání pokusu trestného činu krádeže a trestných činů poškození cizí věci a porušování domovní svobody.    

Muži byli vykázáni

V pátek odpoledne vykázali policisté na 10 dní ze společného obydlí 38letého muže z Lounska, který v jednom lounském bytě opakovaně napadal svoji přítelkyni. Fyzicky na ni útočil, jeho jednání se stupňovalo a vykazovalo známky domácího násilí. Proto policisté přistoupili k vykázání ze společné domácnosti.

Další vykázání ze společného obydlí provedli policisté v sobotu odpoledne. V tomto případě vykázali na deset dní ze společné domácnosti 29letého muže, který bydlel se svou manželkou v Lounech. Jelikož ve více případech napadal nejen ji, ale i svého syna a jeho agresivní chování se stupňovalo, policisté jej vykázali. V obou případech vyrozuměli intervenční centrum a vykázané poučili o jejich právním postavení. Poškozené seznámili s možnostmi využití psychologických a sociálních služeb v oblasti pomoci obětem domácího násilí.

Recidivista kradl v obchodě

V pátek odpoledne vyjížděli policisté do žatecké Husovy ulice, kde v prodejně Penny Market kradl 25letý mladík ze Žatce. Odcizil dvě balení kávy a deodorant, čímž způsobil škodu za celkem 320 Kč. Dotyčnému, který nekradl poprvé, v posledních třech letech byl odsouzen Okresním soudem v Litoměřicích, sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízené podezření z trestného činu krádeže.

Krádež oktávky

Policisté pátrají po vozidle zn. Škoda Octavia, které dosud nezjištěný pachatel odcizil u krajnice pozemní komunikace před rodinným domem v obci Valov na Podbořansku. Ke krádeži došlo v neděli brzy ráno, způsobená škoda činí 38 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Další zprávy vyjdou ve středu 17. února 2016.

Nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 15. února 2016

 

 

vytisknout  e-mailem