Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z lupu se dlouho neradoval

TEPLICKO - Pachatel byl zadržen v blízkosti místa činu; Cizinec přišel o kolo... 

Z lupu se dlouho neradoval

     Policisté zadrželi muže, který se v noci z pátku na sobotu vloupal do rodinného domu. Před půlnocí přijali prosetičtí kolegové oznámení o narušení objektu, jehož majitel byl na dovolené. Zabezpečovací zařízení mu na mobil signalizovalo, že došlo k vniknutí do domu, proto zavolal známému z Teplic, který kontaktoval policii. Podezření poškozeného se potvrdilo, policisté na označené adrese našli poškozené poplašné zařízení a rozbité okno.

     Relaci o vloupání slyšeli ve vysílačce policisté speciální pořádkové jednotky, kteří tou dobou vykonávali službu v Teplicích, a tak se vydali do okolních ulic pátrat po podezřelých osobách. Nedaleko místa činu zahlédli muže, který když viděl policejní vozidlo, znatelně přidal do kroku a něco odhodil do křoví. Policisté ho vyzvali k prokázání totožnosti a ukázalo se, že se jedná o 49letého v minulosti 13krát odsouzeného recidivistu. Když následně prohledali blízké křoví, našli zahozené rukavice a ukrytou tašku, ve které byl notebook a tablet. A přesně tyto věci zmizely z vykradeného domu, což pro recidivistu znamenalo obvinění z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Zadržený muž, který majiteli domu způsobil škodu přes dvacet tisíc korun, využil svého práva a odmítl vypovídat, v případě odsouzení mu i s ohledem na jeho pestrou trestní minulost hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Z lupu se dlouho neradoval.mp3

 

Cizinec přišel o kolo

     O horské kolo přišel cizinec, který trávil noc v jednom z teplických hotelů. Své auto přes noc zaparkoval ve dvoře a domníval se, že to postačí k tomu, aby měl zabezpečený svůj majetek, dokonce dvě kola, která měl v autě, zakryl dekou, aby nelákala zloděje. Ani to mu ale nebylo nic platné, neznámý pachatel na autě rozbil zadní sklo a jedno z kol ukradl. Celková škoda byla vyčíslena na osm tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i horském kole pátrají.

 

Vykradená chatka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Řetenicích vloupal do zahradní chatky. Z té si odnesl sekeru a dřevěné vyřezávané masky, celkovou škodu majitel objektu vyčíslil na dva tisíce tři sta korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

 

 

18. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem