Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z lupu se dlouho netěšil

TEPLICE - Zloděj byl zajištěn na nádraží a další zprávy. 

Z lupu se dlouho netěšil
     Policisté z oddělení doprovodu vlaků chytili zloděje, který z toalety v rychlíku odcizil umyvadlovou baterii. Tu si uschoval do příruční kapsičky a v Duchcově z vlaku vystoupil. Z lupu v hodnotě 1100 korun se ale dlouho netěšil, hned na nádraží byl zajištěn a převezen na policejní služebnu. Zde si převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, vzhledem k jeho trestní minulosti totiž policisté jeho jednání kvalifikovali jako trestný čin, za který mu hrozí až tři roky ve vězení.
Z lupu se dlouho netěšil.wav 
 
Výživné neplatí osm let
     Na neuvěřitelných 143 tisíc korun se vyšplhala částka, kterou dluží 45letý cizinec na výživném na své dítě. Od roku 2004 neplatí výživné na svou nezletilou dceru, ačkoliv mu tato povinnost vyplývá nejen ze zákona o rodině, ale i z rozsudku soudu.  Muž byl obviněn z přečinu zanedbání povinné výživy, a pokud dlužnou částku neuhradí, může ho to stát až dva roky svobody.
Výživné neplatí osm let.wav 
 
Vykradená chata
     Nemilé překvapení čekalo majitelku rekreační chaty na Novém Městě. Do objektu se jí vloupal neznámý pachatel, který si odnesl kolečkové brusle, lyžařské boty, vzduchovou pušku a zábavnou pyrotechniku. Poškozená vyčíslila celkovou škodu na více jak sedm tisíc korun, policisté po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají. V případě dopadení hrozí zloději za přečiny krádeže a porušování domovní svobody trest odnětí svobody až na tři léta.
 
Vloupání do vozidla
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v obci Hrob vloupal do osobního vozidla. Lapka si zevnitř vozidla otevřel kryt motoru a z palivového systému následně odčerpal 10 litrů benzínu. Majitel vyčíslil škodu na 350 korun, policisté jednání pachatele kvalifikovali jako přečin krádeže.
 
Krádež kol
     Dvě jízdní kola v celkové hodnotě šest tisíc korun odcizil neznámý zloděj v Teplicích. Pachatel se vloupal do místnosti sloužící jako spíž, odkud obě kola ukradl. Lapkovi hrozí v případě dopadení za přečin krádeže maximálně dva roky za mřížemi.
 
 
Teplice, 25. 5. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem