Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z nádrže zmizela nafta

TEPLICKO - Zloděj ukradl z kamionu skoro tisíc litrů pohonných hmot; Auto není trezor... 

Z nádrže zmizela nafta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Bílině ukradl pohonné hmoty. Z nádrže zaparkovaného kamionu odčerpal přes 900 litrů motorové nafty, škoda byla vyčíslena na více jak 27 tisíc korun. Pokud se podaří zjistit zlodějovu totožnost, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

 

Auto není trezor

     Tablet ponechaný v zaparkovaném autě zřejmě zlákal ke krádeži zatím neznámého zloděje. Ten se v Bílině vloupal do osobního vozidla, ze kterého si kromě tabletu odnesl i kožené desky a mobilní telefon. Celková škoda byla vyčíslena na sedm tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

 

Vandal poškodil zastávku

     Škodu přes sedm tisíc korun způsobil zatím neznámý vandal, který poškodil autobusovou zastávku. V Oseku rozbil skleněnou výplň přístřešku pro cestující, v případě dopadení mu hrozí obvinění z přečinu poškození cizí věci a až roční vězení.

 

Žíznivý zloděj

     Čtyři přepravky s pivem ukradl neznámý zloděj v Trnovanech. Včera večer vnikl do bytu, který je používán jako sklad pro přilehlou večerku, a odnesl si „basy“ s plzeňským pivem, celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na necelé čtyři tisíce korun. Žíznivému lapkovi hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Neplatil daně

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí muži, který podniká jako samostatně výdělečně činná osoba. Podezřelý nesplnil povinnost danou zákonem o dani z přidané hodnoty a v předepsané lhůtě nepodal přihlášku k registraci plátce DPH, kterážto povinnost mu vznikla skutečností, že jeho obrat za nejvýše dvanáct bezprostředně předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců přesáhl jeden milion korun. Tím na daních připravil stát o 122 tisíc korun, čímž se dopustil přečinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, ze kterého byl v uplynulých dnech obviněn.

 

 

19. 4. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem