Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z přítele se vyklubal zloděj

MOST - Ukradl sto tisíc korun v domě rodičů přítelkyně; Bezdůvodně poničil cizí auto a další 

 Nevděčně se zachoval jeden mladý muž z Litvínova. Podle výsledku šetření mosteckých kriminalistů měl dvacetiletý muž z Litvínova odcizit své přítelkyni klíče od rodinného domu. Ty jí vzal z tašky, když ji byl v srpnu navštívit v místě její dovolené. Poté vyčkal do doby, kdy věděl, že v rodinném domě nikdo nebude a pomocí odcizených klíčů pak do domu první týden v srpnu vnikl. V bytě hledal peníze a našel skoro sto tisíc korun. Cizí peníze bez skrupulí vzal, odcizené klíče pak zahodil do potoku v Litvínově, aby zahladil stopy. Policisté klíče našli a povedeného mladíka zadrželi. Policejní komisař ho nyní obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Odcizené finance již policie nezajistila. Kde odcizené peníze skončily, mladík policii nesdělil. Obviněný je stíhán na svobodě. Bude-li za svoje jednání potrestán, může být odsouzen na jeden rok až pět let odnětí svobody.


 

Dvojka vykrádala auta

Z přečinu krádeže obvinil policejní komisař mostecké policie dva muže z Mostecka ve věku 22 a 23 let. Ti dle kriminalistů měli v červnu v Litvínově vniknout do zaparkované škodovky, ze které odcizili pneumatiky, nářadí a kabely. Odcizené věci v hodnotě 11 tisíc prodali a utržené peníze utratili. Mladší z dvojice sám v Mostě a v Teplicích vykradl dvě motorová vozidla, ze kterých odnesl drobnosti za čtyři sta korun. Starší má na svědomí vloupání do osobního vozidla VW Golf, které si vyhlédl v jedné teplické ulici. Z vozidla vzal nářadí a elektrický paralyzér. Majiteli automobilu zanechal škodu ve výši pěti tisíc korun.


 

Na autě se vyřádil

Policejní inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu poškození cizí věci 37letému muži z Mostu. Ten na sídlišti Zahradní v Mostě poškodil v nočních hodinách zaparkované osobní vozidlo tovární značky VW. Neznámo proč, pachatel začal do vozidla kopat, poškodil zpětné zrcátko, poškrábal lak vozidla na obou stranách, ulomil zadní stěrač a ohnul přední stěrač. Poškozenému majiteli auta tak poberta zanechal škodu ve výši 10 000 korun. Proč muž automobil poškodil, policie neví. Motiv svého podivného chování si pachatel nechal pro sebe.


 

Dal si několik piv a pak klidně řídil

Nezodpovědně se zachoval jeden motorista z Mostu. Včera o půlnoci řídil osobní vozidlo, ač před tím seděl v restauraci, kde popíjel alkohol. Poté kolem 01.30 hodiny usedl za volant auta a jel domů. V ulici Zdeňka Štěpánka ho zastavila policejní hlídka. Ta u řidiče provedla kontrolu dokladů a také dechovou zkoušku. Výsledky asi řidiče nepřekvapily, nadýchal přes 1,5 promile alkoholu. Po výzvě policistů se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Část noci pak strávil v policejní cele. Ráno mu policejní inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Otec alimenty neplatil

Krkavčím otcem je pravděpodobně 52letý muž z Mostu. Ten jaksi zapomněl na svoje povinnosti ze zákona o rodině. I když mu okresní soud uložil přispívat měsíčně na výživu své dcery, tak tuto povinnost pomíjel a za období několika měsíců mu vznikl dluh na výživné v celkové výši 21 000 korun. Policejní komisař mostecké policie ho nyní obvinil z přečinu zanedbání povinné výživy a stíhá ho na svobodě.


 

Kapsáři jsou stále mezi námi

Kapsáři jsou podle policejních statistik činní po celý rok. I když se nejvíce vyskytují před vánočními svátky, ani přes rok nezůstávají pasivní, o čemž svědčí mírný nárůst této kriminality. Zatímco dříve se tato trestná činnost odehrávala na ulici či v prostředcích městské hromadné přepravy, v současné době se pachatelé více orientují na nákupní střediska a restaurace. Tam je totiž vysoká koncentrace potencionálních obětí a kapsářům se daří. Vždycky objeví někoho, koho beze svědků okradou. Stačí nechat tašku bez dohledu v nákupním vozíku, nebo se více zajímat o zboží v regálech. V restauračních zařízeních pak oběti zlodějů nechávají mobil či kabelku na stole nebo peněženku v odloženém oděvu. I když policie o této kriminalitě veřejnost stále informuje, jsou občané nepoučitelní a své věci si vůbec nehlídají. Velkou příležitost kapsářům poskytují hlavně ženy, které nosí kabelky přes rameno, nebo si tašku zavěsí či odloží do vozíku. V takových případech mají kapsáři zelenou. Jen v letošním roce policie na Mostecku zaznamenala celkem 93 kapesních krádeží a krádeží na osobách. V červenci se kapsáři a zloději činili v 22 případech, v červnu okradli osmnáct obětí a v květnu byli pachatelé aktivní osmkrát.

K poslednímu případu došlo o víkendu na jedné mostecké diskotéce. Mladý muž z Kladenska si večer zpříjemňoval tancem s neznámou ženou. Ta ho zřejmě při tanci připravila o taštičku ze zadní kapsy kalhot, ve které měl muž doklady, platební kartu a mobil. Krádež poškozený ohlásil mostecké policii a škodu vyčíslil na částku pět tisíc korun.


 

Zloděj se chystá na zimu

Zimní obutí na osobní automobil si pořídil za hubičku neznámý poberta. Ten se tento týden vloupal v jedné obci na Litvínovsku do sklepa obytného domu. Do suterénu domu lapka vnikl za použití násilí a z uložených věcí ve sklepní kóji si vybral čtyři zimní pneumatiky značky Pirelli obuté na plechových discích s plastovými poklicemi. Poškozený majitel, který krádež oznámil na obvodním oddělení Policie ČR v Hamru, vyčíslil hmotnou škodu na částku 15 000 korun.


 

Z dodávky zmizelo nářadí

Neznámý pachatel v obci Meziboří na Litvínovsku vykradl dodávkový automobil tovární značky Peugeot. Ten stál na parkovišti poblíž náměstí, když do něj zatím nezjištěný lapka v noci o víkendu násilím vnikl. Z vozidla zloděj odcizil různé druhy nářadí, jejichž hodnotu poškozený motorista vyčíslil na částku dvacet tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají mezibořští policisté.


 

Policie zadržela hledané osoby

Mostečtí policisté hlídkové služby včera zadrželi dvě osoby v celostátním pátrání. V Litvínově muži zákona zadrželi 41letého muže, na kterého byl vydán okresním soudem příkaz k zatčení. Muž po zadržení putoval přímo k soudu. Druhý byl podstatně mladší, jednalo se o mladistvého mladíka z Mostu. Ten má nařízenou ochrannou výchovu a byl na útěku. Policie ho přistihla včera odpoledne na mosteckém sídlišti Zahradní a následně ho zadržela a umístila v policejní cele..


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. srpna 2011

vytisknout  e-mailem