Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za elektřinu neplatil

CHOMUTOV - Při sepisování smlouvy podváděl, Nevydařená krádež... 

Za odebraný proud neplatil
Obvinění z krádeže čeká na 30letého muže z Chomutova. Ten totiž, jako obyvatel bytu v ulici Meisnerova, neplatil za odebranou elektrickou energii. Neoprávněný odběr prováděl od začátku letošního roku a poškozené firmě tak způsobil škodu na téměř 22 tisíc korun. Pachatel je vyšetřován na svobodě.
 
Při sepisování smlouvy podváděl
19letý muž z Jirkova podváděl při sepisování smlouvy o půjčce. V dotazníku uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a o svých příjmech. Dohodnuté splátky nedodržel a nezaplatil žádnou hotovost. Finanční společnosti dluží do dnešního dne 15 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu podvodu.
 
Krádež se nezdařila
Čtveřice pachatelů z Lounska je podezřelá z krádeže. Dva muže a dvě ženy zadrželi pracovníci závodu v Prunéřově. Na odkaliště firmy přijeli osobním vozidlem s vozíkem, na který naložili svůj lup. Zmizet ale nestačili, na místě je převzala přivolaná policejní hlídka.Odcizená trubka za 5 tisíc korun bude vrácena majiteli, na pachatele čeká obvinění z trestného činu.
 
Útočníkům se ubránil
Klášterečtí policisté přijali oznámení od místního obyvatele. Ten uvedl, že před barem v Pražské ulici byl napaden dvojicí  mladíků. Zatímco ho jeden držel, druhý mu prohledal kapsy a hledal peníze. Poškozenému se však podařilo vytrhnout a z místa utekl. Záhy byla  zjištěna totožnost obou násilníků, jedná se o dva místní mladíky ve věku 18 a 19 roků. Na oba čeká obvinění z loupeže.
 
Jezdil opilý
Za volant usedl, po předchozím požívání alkoholických nápojů, 52letý muž ze Spořic. Na Pražské ulici v Chomutově však jeho jízda skončila. Policejní hlídka při kontrole zjistila, že muž je podnapilý. Tuto skutečnost potvrdila provedená dechová zkouška, přístroj naměřil 2,4 promile alkoholu v dechu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachateli peněžitý trest nebo roční pobyt ve vězení.
 
Zadrželi hledaného
Od začátku května pátraly policejní hlídky po 16letém mladíkovi. Z vycházky se nevrátil zpět do výchovného ústavu a od té doby byl na útěku. Zadržen byl hlídkou policie v bytě své příbuzné v Klášterci nad Ohří a eskorta ho doprovodila zpět do diagnostického ústavu. Odvolání pátrání po hledaném bylo ukončeno.
 
Chomutov 21.06.2010

vytisknout  e-mailem