Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za elektřinu neplatili

CHOMUTOV - Hořel kontejner, Na své věci nedával pozor.... 

Za elektřinu neplatili
Chomutovští policisté vyšetřují hned dva neoprávněné odběry elektrické energie. Z první krádeže je podezřelý 60letý muž. V bytě na Palckého ulici provedl neoprávněnou manipulaci, při které odstranil z elektroměru montážní plombu a odebíral elektřinu, za kterou neplatil. Rozvodným závodům způsobil svým jednáním škodu za téměř 13 tisíc korun. Druhým pachatelem je 36letážena. Od dosud nezjištěné osoby si nechala ve svém bytě v Dřínovské ulici propojit kabely v rozvodné skříni, což jí umožnilo odebírat proud, za který rovněž neplatila. V tomto případě činí škoda 8 tisíc korun.
 
Hořel kontejner
Na Lipské ulici v Chomutově hořel kontejner. Plastová nádoba na tříděný odpad – papír úplně vyhořela, poškozené firmě vznikla škoda ve výši 6 tisíc korun. Na místě zasahovali hasiči, ke zranění osob nedošlo. Jelikož bylo zjištěno, že požár kdosi založil úmyslně, čeká na případného pachatele obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
Na své věci nedával pozor
Muž z Litvínova navštívil na chomutovském sídlišti market. Při nakupování nevěnoval dostatečnou pozornost svému batohu. Neznámý zloděj toho ihned využil a odložený batoh mu sebral. Kromě peněženky přišel poškozený i o tankovací kartu a osobní doklady. Krádež nyní vyšetřuje policie.
 
Loupež v bytě
Po vyražení vstupních dveří vnikla trojice pachatelů do bytu na kadaňském sídlišti. 26letý muž a jeho dvě společnice – ženy ve věku 20 a 38 let požadovali na uživatelích bytu peníze. Když dostali odpověď, že peníze nemají, byt prohledali a sebrali alespoň dva mobilní telefony, přehrávač, mini notebook, hodinky, nářadí a parfém. Ke zranění osob nedošlo, na odcizených věcech vznikla škoda za 10 tisíc korun, oprava poškozených dveří bude stát dalších 4500 korun. Jednání pachatelů policisté vyhodnotili jako loupež a porušování domovní svobody. Muž byl zadržen, a jelikož má s porušováním zákona již své zkušenosti, skončil po výslechu v policejní cele. Byl na něj podán návrh na vzetí do vazby. Soudkyně Okresního soudu Chomutov vydala příkaz k přijetí do vazby, jmenovaný byl proto eskortován policejní hlídkou do věznice v Litoměřicích.
 
Potrestání se vyhne
Škodu za téměř 10 tisíc korun způsobil zloděj, který vnikl otevřenými dveřmi na balkón bytu v Kadani. Dveřmi se dostal do obývacího pokoje, odkud odnesl televizor s ovládačem, mobilní telefon a ovladač k DVD přehrávači. Ke krádeži došlo na začátku srpna a od té doby policisté po pachateli pátrali. Při vyšetřování zjistili, že věci odnesl 26letý muž. Jelikož se jedná o příbuzného poškozené, nedala souhlas k trestnímu stíhání. Pachatel potrestán nebude, policisté vyšetřování případu odložili.
 
Zůstane to v rodině
V únoru letošního roku kdosi poškodil v Jirkově zaparkované vozidlo Škoda Octávia Combi. Majitel uvedl, že kdosi u auta zdeformoval kapotu, opravu odhadl na 11 tisíc korun. Policisté zjistili, že neznámým vandalem je 37letý Jirkovák. K činu se přiznal, ale nebude za své jednání potrestán. Jde totiž o příbuzného poškozeného, který nedal souhlas s jeho trestním stíháním. 
 
01. září 2011
nprap. Marie Pivková   

vytisknout  e-mailem