Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za pět měsíců dvaačtyřicet aut a jeden byt

CHOMUTOV - Kabelku ubránila, Slíbené auto nedodal.... 

Za pět měsíců dvaačtyřicet aut a jeden byt
Vykradených vozidel neustále přibývá. Není dne, aby policisté nepřijali oznámení od občanů, že jim kdosi vykradl auto. Nutno dodat, že někdy zloděje k tomu majitelé sami vybízejí. Nechávají na sedačkách drahé věci, ať už se jedná o kamery, fotoaparáty, počítače nebo kožené oděvy. Jinak tomu nebylo ani v Kadani. Od května přibývalo oznámení o vykradených vozidlech ve městě. Mravenčí práce policistů byla tentokrát završena dopadením pachatele. 24letý muž, bydlící ve městě, opravdu nezahálel. Na svém kontě má 42 vykradených osobních a nákladních vozidel. Renault, Škoda Octávia, Škoda Fábia, Volvo, VW, Fiat, Mercedes, Alfa Romeo, Citroen, BMW – to jsou značky vozidel, kam se pachatelvloupal. Odnášel autorádia, přehrávače, značkové oblečení, nářadí, navigace, počítače, brýle, osobní doklady, peníze, potraviny a cigarety. Kromě toho našel v jednom vozidle i čtyři platební karty i s příslušným PIN kódem, nezaváhal a ihned vybral z účtu majitele peníze.Při své činnosti samozřejmě vozidla poničil a tak se celková škoda vyšplhala na téměř 677 tisíc korun. Při vyšetřování bylo dále zjištěno, že kromě vozidel, má na svědomí vloupání i do jednoho z bytů ve městě. Všechno prohledal a odnesl si DVD přehrávač a mobilní telefon. Celková škoda se tak zvýšila o dalších 30 tisíc korun. U pachatele byla provedena domovní prohlídka, při které byly nalezeny věci, které jednání muže potvrdily. Policejní komisař muže obvinil hned z několika trestných činů. Kromě krádeže i z poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření platebního prostředku. Pachatel skončil v policejní cele, jelikož byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Okresní soud rozhodl o uvalení vazby na zadrženého pachatele, muž byl proto eskortován do vazební věznice v Litoměřicích. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Kabelku ubránila
S odporem ženy zřejmě nepočítal neznámý pachatel, který jí překvapil při cestě do práce na Blatenské ulici v Chomutově. Vyskočil z křoví a snažil se jí z ramene strhnout kabelku. Žena se však nedala a začali se přetahovat. Když ještě použila slzotvorný prostředek, vzal pachatel nohy na ramena a utekl. Napadená celý incident ihned nahlásila na policejní oddělení. Neznámému útočníkovi hrozí obvinění z loupeže.
 
Slíbené auto nedodal
O 33 tisíc korun nejspíše přišel důvěřivý muž z okresního města. Před časem předal 37letému muži z Kalku uvedenou hotovost, která měla sloužit na nákup vozidla. I když k předání peněz došlo v červenci letošního roku, do dnešního dne muž auto nemá, peníze mu také vráceny nebyly a navíc zjistil, že je podvodník utratil. Nepoctivému muži hrozí za trestný čin zpronevěry až dvouletý trest odnětí svobody.   
 
Poškodil cizí auto
Škodu za téměř 10 tisíc korun má na svědomí 25letý Chomutovák. V Nerudově ulici kopal do zaparkovaného vozidla Ford Mondeo, kdy svým jednáním poškodil nejen zrcátko, ale i přední dveře. Proč k tomuto jednání došlo nyní šetří policie, pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
Auto vykradli dva kamarádi
Policejní komisař obvinil dva Jirkováky z krádeže. Muži ve věku 20 a 33 let poškodili v Březenci zaparkované vozidlo, vnikli dovnitř a odcizili odnímatelný ovládací panel autorádia. Majiteli vznikla škoda za 4 tisíce korun. Starší z pachatelů si obvinění převzal, za mladším putovalo do vazební věznice v Litoměřicích, kde se v současné době nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti.
 
Rvačka na diskotéce
Předchozí vzájemné neshody řešil svérázným způsobem 51letý muž z okresního města. Vybral si k tomu diskotéku, kam přišel i poškozený, 28letý mladík. Zaútočil na něj pěstmi a několikrát udeřil do hlavy. Napadený sice vyhledal lékařské ošetření, pracovní neschopnost naštěstí nenastala. Důvodem napadení byly vzájemné spory v sousedském soužití. Vyšetřování případu nadále pokračuje, útočník se bude zodpovídat z trestného činu výtržnictví, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.
 
S lupem se dal na útěk
29letý muž z Teplic kradl v otvickém marketu. Z regálu vybral 27 balení balení žvýkaček v hodnotě 807 korun, uložil je do igelitového sáčku, který uschoval za mikinu. Bezpečnostní rám signalizoval, že muž odchází s odcizeným zbožím, pachatel se proto dal na útěk. Byl však zadržen dvěma muži a následně předán přivolaným policistům. Při vyšetřování bylo zjištěno, že pachatel byl za krádeže v minulosti již odsouzen nepodmíněným trestem, ze kterého byl předčasně propuštěn na svobodu.
 
Chomutov 20.9.2010

vytisknout  e-mailem