Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za volantem bez oprávnění

LITOMĚŘICKO - Navíc pod vlivem drog... 

V sobotu v odpoledních hodinách projížděl ulicemi Lovosic 31letý řidič, který neměl za volantem co dělat. Nejen, že řídil i přes vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel, ale usedl za volant vozidla ovlivněn návykovou látkou. Byl zastaven a kontrolován hlídkou dopravních policistů, která jej vyzvala k vykonání zkoušky na návykové látky. Dechová zkouška na alkohol proběhla s negativním výsledkem. Pomocí testovací soupravy však byla zjištěna přítomnost látek ze skupin amphetaminů ve vzorku slin řidiče, který se k užití drogy také přiznal. Svoji jízdu musel muž přerušit a skončil v policejní cele.

Při pátrání pomohl občan

Litoměřičtí policisté pátrali po dvojici mužů, která nakupovala v jedné z místních prodejen, aniž by za zboží zaplatila. Při nekalé činnosti je zachytila kamera umístěná v prodejně. Zdařilé snímky z kamerového záznamu byly zveřejněny v médiích a díky nim se nám ozval svědek, kterému patří poděkování, neboť pomohl případ objasnit. Policisté na základě svědectví zahájili operativní šetření a oba muže se podařilo vypátrat. V uplynulých dnech převzali obvinění pro trestný čin krádeže 37letý a 31letý muž oba z Mělnicka.

Jízdní kola v kurzu

Během víkendu se vloupal neznámý pachatel do sklepních prostor bytového domu v Lovosicích. Z místnosti sloužící k uskladnění bicyklů odcizil dvě horská jízdní kola v hodnotě 18 tisíc korun. Po pachateli a jízdních kolech policisté pátrají. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Také v Roudnici nad Labem řádil během víkendu „sklepní“ zloděj. V prvním případě policisté přijali oznámení o krádeži jízdního kola z kočárkárny panelového domu. V druhém případě navštívil neznámý pachatel sklepní prostory obytného domu, odkud si kromě jízdního kola odnesl rybářské pruty a různé nářadí za více než 3 tisíce korun. Také po těchto odcizených věcech policisté pátrají. Pátrají rovněž po neznámém pachateli pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Litoměřice, 21. 3. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem