Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za volantem opilý

LITOMĚŘICE – Nadýchal 2,33 promile! Kapsáři v akci… 

Opilého řidiče kontrolovali policisté v sobotu ve večerních hodinách. Ve vozidle značky Citroen projížděl litoměřickými ulicemi. Dechová zkouška na alkohol ukázala pozitivní hodnotu s výsledkem 2,33 promile! A nejen to! Vozidlo Citroen užíval bez vědomí a souhlasu majitele. 25letý řidič byl zadržen a po vystřízlivění mu policisté následujícího dne sdělili podezření hned ze dvou trestných činů. Podle trestního zákoníku je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci, hrozí mu až dvouleté vězení.
 

Kapsáři v akci…
V pátek v nočních hodinách byl okraden návštěvník jedné roudnické restaurace. Při zábavě si odložil svou peněženku a nevěnoval jí patřičnou pozornost. Toho zřejmě využil neznámý lapka, který si jí v nestřeženém okamžiku přivlastnil. Muž tak přišel o 650 korun a veškeré osobní doklady.
 

Také v Litoměřicích přijali v pátek večer policisté oznámení o krádeži ze dvou restaurací. Návštěvníky nočních podniků okradl v nestřeženém okamžiku neznámý lapka. V obou případech šlo o mobilní telefony, které jim kdosi odcizil z kapes ošacení. Hodnota odcizených telefonních přístrojů byla vyčíslena na v jednom případě na 6 tisíc a v druhém na 13 tisíc korun.
 

Při nakupování zboží byla v pátek odpoledne okradena zákaznice jednoho roudnického nákupního centra. Doplatila na svou neopatrnost, neboť si peněženku odložila do nákupního vozíku a věnovala se výběru zboží. Chvilky nepozornosti využil neznámý lapka a zmocnil se peněženky s finanční hotovostí, osobními doklady a dalšími cennostmi v hodnotě přesahující 5 tisíc korun. Po totožnosti neznámého zloděje pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Litoměřice, 10. 2. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem