Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za znečistění řek padlo obvinění

MOST - Policie obvinila tři zaměstnance firmy, kteří mají na svědomí znečištění řek; V kufru auta bylo třináct roštů 

Mostecká policie obvinila tři muže ve věku 52, 51 a 60 let z přečinu ohrožení a poškození životního prostředí. Muži měli zavinit znečištění řeky Bíliny, ke kterému došlo v loňském prosinci. Před vánočními svátky, dne 23. prosince, došlo k úniku znečišťující látky do řeky a tím k znečištění životního prostředí. Policie na místě odebrala vzorky vody a nechala u nich udělat odbornou expertizu u Povodí Ohře. Provedeným šetřením policistů bylo zjištěno, že obvinění měli svým nedbalostním jednáním způsobit znečištění toku Bílého potoka, řeky Bílina a řeky Labe, ke kterému došlo při úniku směsi pyrolýzních benzinů. Muži porušili technologické postupy a v rámci svého pracovního zařazení nedbalostním jednáním nezaznamenali chod akumulačního kalového čerpadla. Tím došlo k čerpání směsi pyrolýzních benzinů do přepadu teplého bazénu a následně po trase dešťové kanalizace do Bílého potoka. Následkem toho byl znečištěn tok potoka i obou řek. V Bílém potoce a řece Bílina uhynuly ryby. Pracovníci svým jednáním porušili ustanovení zákona o životním prostředí i vnitřní předpisy společnosti. Celková výše škody na nákladech spojených s únikem látky z areálu firmy činí 300 tisíc korun. Policie trojici stíhá na svobodě. Za porušení zákona jim hrozí zákaz činnosti, peněžitý trest nebo trest odnětí svobody až na šest měsíců.
 
Po Mostě sbírali kovové rošty
Barevné kovy lákají zloděje. Předměty z kovů jsou pro ně zdrojem příjmů, protože odcizené věci končí většinou ve sběrnách druhotných surovin. Zloději kradou cokoliv, co můžou odevzdat do sběren. Policisté na Mostecku šetřili různé případy, kdy lapkové odcizili okapy ze střech, železné poklopy kanálů, kabely na šachtách i na železnicích, telefonní kabely, dopravní značky z hliníku, železné kontejnery. Zloději leckdy riskují vlastní zdraví, mnohdy však ohrožují životy nás ostatních. Chybějící kovové součásti na železniční trati mohou způsobit nehodu a kanály bezu roštů mohou přivodit zlomeniny. K posledním případům krádeží kovů došlo minulý týden. O víkendu neznámí pachatelé z jednoho podniku v průmyslové zóně Velebudice odcizili čtyři kusy nerezových vozíků. Ty pak naložili do vozidel a z místa odjeli. Další dva vozíky ležely v blízkosti podniku, zřejmě se do aut již nevešly. Poškozené firmě krádeží vznikla škoda ve výši 48 tisíc korun. Krást kovy se vydal o víkendu i povedený čtyřlístek. Čtyři muži kradli v noci ze soboty na neděli a u několika objektů v Mostě odcizili kovové rošty, které naložili do zavazadlového prostoru motorového vozidla. Jejich počínání si však všiml bdělý občan, který se obrátil na policii. Ta povedenou čtveřici zastavila a zkontrolovala vůz. V jeho kufru leželo celkem třináct kovových roštů. Ty policie zajistila. Poškozené firmy a způsobená hmotná škoda jsou předmětem šetření mostecké policie. Ta zároveň zjišťuje podíl všech čtyř podezřelých mužů na trestné činnosti.
Neznámý lapka odcizil v areálu bývalého dolu Ležáky telefonní kabel v délce 150 metrů a poškozené telefonní společnosti zanechal škodu ve výši 75 tisíc korun. Kabely přilákaly i zloděje do jednoho zdravotního střediska v Mostě. Kdosi neznámý tam vytrhl elektrické kabely, které přeštípl a poté je odnesl. Zloděj způsobil škodu za dvanáct tisíc korun. Na stavbu jedné rekonstruované budovy v Mostě zavítal nevítaný vetřelec. Ten si přivlastnil volně odložený vysokonapěťový kabel v hodnotě třiceti tisíc korun. Všechny případy krádeží kabelů šetří mostecká policie.
 
Lapka nic nenašel
Nevítaného návštěvníka zaznamenal majitel osobního vozidla tovární značky Kia. Neznámý poberta nejprve vnikl na pozemek oploceného areálu jedné firmy v Mostě. U zaparkovaného vozidla pak poškodil okno. Z vozidla lapka nic neodcizil. Přesto poškozenému vznikla hmotná škoda ve výši deseti tisíc korun. Případ pokusu krádeže vyšetřuje mostecká policie.
 
Kvůli dotazníku přišla o kabelku
Ochota se nevyplatila jedné zákaznici mostecké prodejny s textilem. Ta ji navštívila koncem minulého týdne. Když za zboží platila u pokladny, dostala k vyplnění dotazník. Neodmítla ho a začala ho vyplňovat. Při tom si však na pult odložila svoji kabelku a při odchodu na ni zapomněla. Když si vzpomněla, bylo již pozdě. Kabelka tam nebyla a nikdo o ní nevěděl. Žena tak přišla o peníze, platební kartu a různé osobní doklady.
 
Vykládal věci a auto nezamkl
Díky neopatrnosti přišel o svoji peněženku jeden Mostečan. Muž si totiž vykládal ze zavazadlového prostoru svého vozu věci a odnášel je do dílny. Zapomněl však pravděpodobně uzamknout vozidlo. Ve vozidle měl tašku, v ní pak peněženku, doklady a platební kartu. Věci z tašky kdosi odcizil. Krádeží poškozenému tak vznikla hmotná škoda. Případem přečinu se nyní zabývají mostečtí policisté.  
 
Auta zmizela o víkendu
Mostecká policie šetří dva případy krádeží motorových vozidel. Neznámý zloděj v jedné obci na Mostecku o víkendu odcizil ze dvora domu osobní automobil značky Škoda. Lapka využil příležitosti, když nalezl uvnitř auta klíčky k vozidlu. Škodovku nastartoval a odjel v sobotu odpoledne. Poškozený vyčíslil škodu na 40 tisíc korun.
Jiné vozidlo kdosi ukradl na sídlišti Výsluní v Mostě. Neznámý pachatel vůz tovární značky VW Passat červené barvy odcizil v sobotu v ranních hodinách. Majitel vozidla odhadl jeho cenu na 40 tisíc korun. Po obou vozidlech policie pátrá.
 
Zatím co spali, zloděj se činil
Nezvaného hosta zjistili majitelé rodinného domu v jedné obci na Mostecku. Ten je navštívil o víkendu v nočních hodinách, i když byli doma. Zloděj odcizil peněženky s finančními hotovostmi, osobní doklady a také si vzal s sebou klíče k osobnímu vozidlu. Krádež zjistili poškození ráno, když ženě chyběl mobil. Část odcizených věcí našli poškození za zahradou v místním potoce. I tak jim vznikla škoda ve výši 4 000 korun. Případ krádeže a porušování domovní svobody šetří obrničtí policisté.
 
Vandal poškrábal u škodovky lak
Neznámý poberta se včera odpoledne vyřádil na zaparkovaném vozidlu tovární značky Škoda. Nezjištěným způsobem a předmětem poškrábal lak téměř na všech místech karosérie. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 35 tisíc korun. Případ poškození cizí věci vyšetřuje mostecká policie.
 
Koupání se nepovedlo
Nepříjemný zážitek čekal jednu mladou dvojici, která včera odpoledne navštívila mostecké letní koupaliště. Mladý pár si své osobní věci uložil do kabely, kterou pak ukryl pod deku. Poté se dívka s chlapcem vydali do bazénu. Když se po čtvrt hodině k dece vrátili, čekala je studená sprcha. Místo pod dekou bylo prázdné. S kabelou zmizely osobní doklady, mobil, klíče, peněženka, ale i oděvní svršky a boty. Poškození odhadli, že jim zmizeli věci ve výši třinácti tisíc korun.
 
V Mostě 13. července 2010

vytisknout  e-mailem