Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadržen na místě činu

TEPLICE - Zloděj se skrýval v objektu, Lapka odešel s prázdnou... 

Zadržen na místě činu
     V policejní cele skončil 30letý muž, který se v Chotějovicích vloupal do prostor bývalé diskotéky. O půl čtvrté ráno přijali policisté oznámení o vniknutí do objektu a ihned vyjeli na místo. Při prohlídce místa činu hlídka vypátrala zloděje, který se skrýval uvnitř budovy. Lapka ani nestačil nic odcizit a na jeho rukách už zaklapla policejní pouta. Zadrženému bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který ho může soudce poslat až na dva roky do vězení.
 
Zloděj odešel s prázdnou
     Vloupání do dvou osobních vozidel prověřují bílinští policisté. Dosud neznámý pachatel vnikl do vozidla Reanult, ze kterého odcizil pouze servisní knížku a následně se na stejném místě vloupal do zaparkovaného vozidla Peugeot. Z toho si odnesl nabíječku na mobilní telefon, kterou však o pár metrů dále zahodil. Zloděj si tak neodnesl žádný lup, poškozeným ale způsobil škodu šest tisíc korun. V případě dopadení mu za přečiny krádeže a poškození cizí věci hrozí až dva roky za mřížemi.
 
S autem lapka neodjel
     Přibližně půl hodiny po půlnoci přijalo operační středisko oznámení, že na komunikaci mezi Novými Dvory a Malhosticemi se nachází opuštěné vozidlo, u kterého jsou otevřené dveře a brání provozu. Policisté na místě zjistili, že auto má poškozenou spínací skříňku, proto kontaktovali jeho majitelku, která doma spokojeně spala. Až tak žena zjistila, že jí neznámý pachatel chtěl její vůz odcizit, lapkovi se však nepodařilo nastartovat a z místa uprchl. Vozidlo policisté předali majitelce a ve věci zahájili úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stadiu pokusu.
 
Hledáme svědky nehody
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené události o spolupráci. Dne 13. června 2011 v 10:12 hodin mělo dojít v Teplicích, ul. Masarykova v autobuse MHD, lince č. 138 jedoucí ve směru od Benešova náměstí k zastávce Hotel de Saxe k pádu cestující. Řidič vozidla MHD, byl nucen prudce zabrzdit, aby zabránil střetu s otevírajícími se dveřmi vozidla zn. Škoda Octavia.
     Veškeré poznatky k průběhu události a k vozidlu Škoda Octavia lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 267 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 14. 6. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem