Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadržen při činu

LITOMĚŘICE – Nekradl poprvé; Okradli spícího; Kořist neunesli 

Při krádeži železa byl v sobotu zadržen 28letý muž z Libochovic. Vnikl do volně přístupného zemědělského areálu u obce Slatina a chystal se odvézt železo. Lovosičtí policisté jej na místě zadrželi i s jeho kořistí. Následná kontrola ukázala, že jeho trestní rejstřík je bohatý. Zákon totiž neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Okradli spícího
Při cestování usnul v sobotu na vlakovém nádraží 25 letý muž z Litoměřicka. Po probuzení ho čekalo nemilé překvapení. Neznámý lapka využil spánku poškozeného a odcizil mu z náprsní kapsy bundy peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Poškozený předběžně vyčíslil škodu na 9 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.

Kořist neunesli
Při krádeži železa byli zadrženi dva muži ze Štětska ve věku 34 a 50let. Na poli u Štětí se pokoušeli odcizit část železného potrubí, které vážilo 200 kg. Protože svou kořist nemohli unést, snažili se jí na místě rozřezat ruční pilkou. Při této činnosti je přistihli policisté z místního obvodního oddělení, kteří je na místě činu zadrželi. Policisté na základě zjištěných informací dotyčným sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1 tisíc korun.
 

Auto není trezor
V sobotu přijali lovosičtí policisté oznámení o krádeži věcí z vozidla na nehlídaném parkovišti pod vrchem Lovoš. Neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň okna u zde zaparkovaného osobního vozidla, z kterého odcizil kabelku s finanční hotovostí a osobními doklady. Škoda je vyčíslena na 4500 korun.
 

Ke krádeži věcí z osobního vozidla došlo také v neděli na parkovišti poblíž obce Bílinka. Do vozidla zaparkovaného na přírodním parkovišti vnikl nezjištěným způsobem neznámý pachatel. Z auta si odnesl příruční tašku s doklady a osobními věcmi za více jak 7 tisíc korun. Po neznámém pachateli pátrají lovosičtí policisté.
 

Auto není trezor a cennosti za okny vozidla riziko vloupání zvyšují.Nenechávejte na sedadlech ani na odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky nebo volně položené peníze, byť se jedná o sebekratší dobu, po kterou vozidlo opouštíte! Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla.
 

6. 5. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem