Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadrženi na místě činu

TEPLICE - Dobrá práce policistů; Lupič spravedlnosti neunikne... 

Zadrženi na místě činu
     Skvělou práci odvedli duchcovští policisté, kteří zadrželi přímo na místě činu dvojici pachatelů ve věku 33 a 20 let. Zloději se v Oseku vloupali do baru, ve kterém následně vykradli ze šesti výherních automatů zásobníky na peníze. Přibrali ještě trezor s finanční hotovostí, alkohol a cukrovinky a vše si naskládali do tašky, kterou si s sebou přinesli. Než však stačili bar s lupem v hodnotě téměř 90 tisíc korun opustit, zadrželi je policisté. Oba pachatelé skončili v policejní cele a byli obviněni z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které je může soudce poslat až na pět let za mříže.
 
Spravedlnosti dlouho neunikal
     Ze zločinu loupeže obvinili policisté teprve 18letého mladíka, který v Bílině přepadl o rok staršího poškozeného. Koncem srpna v podvečer zezadu skočil na oznamovatele, následně ho začal škrtit a pod pohrůžkou násilí ho donutil k vydání finanční hotovosti ve výši 300 korun a krabičky cigaret. Následně se ho ještě pokusil několikrát udeřit. Během několika dnů policisté zjistili totožnost pachatele, kterému hrozí trest odnětí na dvě léta až deset let.
 
Nemilé překvapení
     Nemilé překvapení čekalo dnes ráno majitelku osobního vozidla Škoda Fabia. Když přišla ke svému autu tak zjistila, že jí neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň dveří a navíc z vozidla odcizil přední kapotu, jejíž hodnotu vyčíslila poškozená na sedm tisíc korun. Policisté věc prošetřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky za mřížemi.
 
Krádež se mu nepovedla
     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 18letému zloději, který ze značkové prodejny oděvů v teplickém nákupním centru odcizil dvoje riflové kalhoty. S těmi pak prošel pokladní zónou, aniž by je zaplatil, zachytil jej však alarm bezpečnostního rámu. Lapku zadržely pracovnice prodejny a předali jej přivolaným policistům. Ti zjistili, že mladík byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen a ihned mu sdělili podezření z přečinu krádeže.
 
 
Teplice, 6. 9. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem