Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadrženi při krádeži

CHOMUTOV - Přespávali v altánu, Do bytu přišel, když majitel nebyl doma.... 

Kradli šrot
Čtveřici mužů z Chomutovska zadržela hlídka mužů zákona přímo při krádeži. Společně vnikli do volně přístupné bývalé administrativní budovy místního podniku a zde odcizili poházený šrotový materiál z mědi, hliníku a železa. Lup v hodnotě dvou tisíc korun naložili do předem přistaveného vozidla a chtěli odejet do nejbližší sběrny druhotných surovin. Na 27letého pachatele čeká obvinění z krádeže, při vyšetřování bylo totiž zjištěno, že za krádeže stál před soudem v nedávné době. Ze stejných důvodů bude obviněn z krádeže i jeho 24letý společník. Další dva pachatele bude řešit přestupková komise. 
 
Přespávali v altánu
Dva pachatele, 42letého muže a 45letou ženu, zadrželi klášterští policisté v chatce místní zahrádkářské kolonie. Dvojici překvapili v době, kdy v klidu seděli u stolu a večeřeli. Oba potvrdili, že zde pobývají již delší dobu, ale majitelka zahrady jim k tomuto nedala souhlas. Na oba čeká vyšetřování pro trestný čin porušování domovní svobody, za který jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Do bytu přišel, když majitel nebyl doma
37letý Klášterečák si neoprávněně opatřil klíč od bytu svého známého v Dlouhé ulici. Využil situaci, kdy poškozený nebyl doma a vnikl do bytu. Kromě televizoru odnesl i DVD přehrávač, notebook a nepohrdl ani osmi krabičkami cigaret. Škoda dosáhla částky 24500 korun. Ve věci bylo zahájeno zkráceném přípravné řízení, pachateli bylo sděleno podezření z krádeže a porušování domovní svobody.
 
Vybírali z cizího
Z cizího účtu vybírali peníze dva muži z Klášterce nad Ohří. Během loňského roku odcizili platební kartu poškozenému, a jelikož našli i příslušný PIN kód, provedli celkem čtrnáct výběrů z bankomatů.Místa pro výběr střídali, několik jich provedli ve městě, další pak ve Vejprtech. Kromě obvinění z krádeže čeká na oba i obvinění z neoprávněného opatření platebního prostředku.
 
Sekeru vrátili majiteli
Oplocení areálu zahrádkářské kolonie, na Pražské ulici v Chomutově, překonal 28letý mladík. Vybral si jednu zahradní chatku, vnikl dovnitř a tady odcizil sekeru. Nic jiného nestihl, neboť se na místě objevila policejní hlídka. Zadržený muž putoval na policejní útvar, ten opouštěl s obviněním z krádeže.
 
Dívka měla štěstí
Při návštěvě diskotéky přišla jedna z návštěvnic o kabelku. Pachateli stačila chvilka, kdy taška zůstala bez pozornosti majitelky. Okradená se pak obrátila na policii a krádež oznámila. Při výpovědi uvedla, že přišla o osobní doklady, mobilní telefon a peníze. O několik dní později přišla dívka znovu a sdělila, že kabelka byla na diskotéce personálem nalezena a v pořádku předána majitelce. Protože ke krádeži nedošlo, policisté případ odložili.
 
Na ženu nezapomněl
Rozchod s přítelkyní těžce nese 30letý muž z Jáchymova. Od začátku listopadu loňského roku, kdy se s ním žena rozešla, posílá poškozené neustále textové zprávy, ve kterých jí vyhrožuje a vulgárně uráží. Stejně se chová i při telefonických hovorech. Jelikož domluvy nepomáhají, obrátila se žena na policejní oddělení v Klášterci nad Ohří a vše oznámila. Za nebezpečné pronásledování hrozí pachateli až roční pobyt za mřížemi.
 
18.ledna 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem