Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměřil se na chaty

DĚČÍN - A ty se mu staly osudnými. 

Na lup jezdil na kole
 
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté vypátrali mladíka, jenž si cestu k lepšímu žití vydláždil několika krádežemi vloupáním. V jeho hledáčku skončily čtyři rekreační chaty na krásnolipské Vlčí Hoře. Do rekreačních objektů vstupoval násilím, zpravidla za účelem získání věcí, jež se dají zpeněžit. S sebou si odnesl nejen pracovní nářadí, ale i elektroniku a osobní věci majitelů chatek. Při poslední výpravě, na kterou se vydal šestnáctého září letošního roku na kole, se střetl s policejní hlídkou. Ta mládence zadržela. Na policejní služebně mu následujícího dne sdělil policejní inspektor podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.  Jeho rukou zmizely věci za třicet tisíc českých korun. Kromě odcizených věcí navíc některé části napadených objektů poškodil, a tak majitelé budou muset zalovit ve svých peněženkách. Opravy mohou vyjít až na šest tisíc českých korun.  
 
Zmizely cigarety i peníze
 
DĚČÍN – Na vratech stodoly chyběl visací zámek. V dílně rozestavěného domu několik měděných kabelů. V pokladně obchodu finanční hotovost a také cigarety. Zaskočená oznamovatelka se obrátila na děčínské policisty s žádostí o prošetření zjištěných okolností, jež kromě jiného ukazují i směrem k možným krádežím. Chybějící věci v celkové hodnotě sedmnácti tisíc českých korun nejspíš skončily v rukou smělého lapky. Případem možné krádeže se zabývají policisté z děčínského obvodního oddělení.
 
Přišel o traverzy
 
DĚČÍN – V úterý sedmnáctého září 2013 se na děčínské policisty obrátil místní podnikatel, jemuž se  z areálu jeho společnosti ztratily dvě odložení traverzy účkového tvaru. Kovový materiál v hodnotě 950,- Kč zmizel během posledních dvou dnů nejspíš rukou neznámého raubíře.  Možná krádež je prověřována policisty z obvodního oddělení policie v Tržní ulici.
 
Radiátory se našly
 
VARNSDORF - Muž, jenž putoval koncem srpna letošního roku do vazební věznice, čelí od desátého září letošního roku navíc dalšímu prohřešku. Toho se měl dopustit začátkem letošního dubna. Varnsdorfští policisté v té době šetřili případ krádeže, ke které mělo dojít v budově bývalé slévárny ve Varnsdorfu. Uvnitř objektu došlo k odmontování jedenácti radiátorů a několika topenářských trubek. Chybějící radiátory nalezli policisté o den později na dvoře sousedního domu. Nalezené věci byly vráceny zpět do rukou jejich původního majitele, který shrnul škodu do jednadvaceti tisíc českých korun. Jak dopadne trestní stíhání nezbedníka z Varnsdorfu, ukáže čas. 
 
  
Děčín, 18. září 2013 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem