Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zasahoval pyrotechnik

CHOMUTOV - V lese našli lidé granát, Vyhrožoval.... 

Zasahoval pyrotechnik

Do obory na Červeném Hrádku přijela v sobotu odpoledne policejní hlídka z Jirkova. Muže zákona následoval pyrotechnik. Dva náhodní svědci zde totiž našli v lesním porostu granát. Okolí nálezu hlídka ihned zajistila. Pracovník pyrotechnické služby po bližším ohledání upřesnil, že se jedná o ruční obranný granát bez rozbušky. Nález si převzal a odvezl k likvidaci. Ke zranění osob nedošlo, škoda nevznikla žádná. Případ evidují policisté z Jirkova.

 

Vyhrožoval

Chomutovští kriminalisté obvinili 22letého muže z okresního města z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Před domem na Palackého ulici ve městě vyhrožoval dalším dvěma poškozeným. V ruce přitom držel vyklápěcí nůž. Přivolaná policejní hlídka ho zadržela a následoval převoz na místní oddělení policie. Obvinění si převal a po nezbytných úkonech byl umístěn do policejní cely. Na státní zastupitelství bude doručen podnět s návrhem na vzetí obviněného do vazby. Za uvedené jednání hrozí násilníkovi v případě odsouzení až tříleté vězení.

 

Skončil v nemocnici

Do nemocnice musel být převezen po incidentu muž z Klášterce nad Ohří. Před barem ve městě ho totiž v sobotu v noci napadl 24letý místní obyvatel. Několikrát ho udeřil do hlavy a to si vyžádalo ošetření lékařem. Co bylo příčinou incidentu, vyšetřují policisté z kláštereckého policejního oddělení.

 

Přes dvě promile

Hornickou ulicí v Chomutově pojížděl s vozidlem VW Golf 31letý muž z Vysoké Pece. Součástí kontroly byla i dechová zkouška, která byla tentokrát pozitivní. Muž nadýchal 2,03 a 1,88 promile. Svoji jízdu musel okamžitě ukončit, čeká na něj obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Auto bez nafty

Policisté z Kadaně pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který kradl v areálu místní firmy. Kdosi poškodil palivovou nádrž u zaparkovaného nákladního vozidla a odčerpal motorovou naftu za téměř 6 tisíc korun. Stejně se zachoval pachatel i u druhého nákladního vozidla. Opět zmizely pohonné hmoty, tentokrát za necelé tři tisíce korun. Skutek policisté vyšetřují jako krádež.

 

Podpálil kontejnery

V měsíci červnu letošního roku poškodil v Jirkově noční požár tři kusy plastových kontejnerů na tříděný odpad. Poškozená firma vyčíslila škodu na 36 tisíc korun. Z trestného činu poškození cizí věci nyní mohli policisté obvinit 28letého muže z okresního města, který se uvedeného jednání dopustil. Obvinění si převzal, vyšetřování nadále pokračuje.

 

7. prosince 2015

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov 

 tlf. 974 433 207    

krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem