Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zase kradl

LOUNY - Za bundu si v obchodě ukryl salámy. 

Nepoučitelný recidivista, který byl v březnu loňského roku za krádeže již odsouzen, se obdobného skutku dopustil znovu. V pondělí odpoledne přišel do prodejny Penny Market v Žatci a z regálu si za oděv ukryl dva salámy. Poté prošel pokladnou, kdy část zboží zaplatil, ale uzeninu chtěl pronést bez placení. Ochranka prodejny jej však zadržela a přivolala policisty. Ti povedeného zákazníka, který byl navíc v podnapilém stavu, převezli na policejní služebnu, umístili do policejní cely a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Úvěrový podvod

Trestného činu úvěrového podvodu se dopustila 19letá žena z Děčínska, když v loňském roce prostřednictvím jedné prodejny v Lounech uzavřela podvodnou smlouvu o úvěru s jistou finanční společností za účelem nákupu mobilního telefonu v hodnotě 3 360 Kč. Podpisem této smlouvy se zavázala uhradit 24 měsíčních splátek a zboží si převzala. Do současné doby však neuhradila ani jednu splátku a na výzvy o zaplacení nereagovala. Provedeným šetřením pak vyšlo najevo, že ve smlouvě o úvěru vědomě uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu. Vyšetřování obviněné je vedeno na svobodě. Pokud bude odsouzena, hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody.

Další vloupání

Do zaparkovaného vozidla zn. Opel Astra u prodejny Albert v Lounech se v úterý odpoledne vloupal dosud nezjištěný pachatel. V poslední době se jedná o již druhou vloupačku do auta na stejném místě (více zde). Pachatel rozbil skleněnou výplň okna levých zadních dveří a vnikl dovnitř. Z palubní desky odcizil autorádio. Způsobenou škodu majitel vyčíslil na 3 797 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Další zprávy vyjdou v pátek 15. ledna 2016.

Nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 13. ledna 2016

   

vytisknout  e-mailem