Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zatejení nálezu je trestné

ÚSTÍ NAD LABEM - Pokud si někdo ponechá nalezenou cennou věc, riskuje tím případné trestní stíhání. 

Zřejmě i vlivem víkendového tropického počasí zapomněl mladý muž na střeše vozidla tašku s mobilními telefony a finanční hotovostí. To si však uvědomil až ve chvíli, kdy s vozidlem ujel několik set metrů. Taška na střeše již v tu chvíli samozřejmě nebyla. Vyzýváme proto případného nálezce, který na Severní Terase tuto tašku o víkendu nalezl, aby ji odevzdal na nejbližší policejní služebnu. Nález a neodevzdání těchto ztracených věcí totiž místní policisté šetří jako podezření ze spáchání přečinu Zatajení věci. Trestní sazba se zde pohybuje do jednoho roku odnětí svobody.  
 
Krádež jízdních kol ze zahradního altánu
Všebořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který se minulý týden vloupal ve Skoroticích do zahradního altánu. Zloděje od jeho počínání neodradila ani mříž na okně, kterou vyhnul. Odcizil zde dvě jízdní kola a kompresor v celkové hodnotě kolem 15 tisíc korun. Policisté celý případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů Krádeže a Porušování domovní svobody.
 
Krkavčí otec
Na tři nezletilé děti si již delší dobu neplní vyživovací povinnost jejich otec. Na výživném tak dluží částku přesahující 34 tisíc korun. Policejní komisař ho proto obvinil z přečinu Zanedbání povinné výživy, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Vloupání do restaurace
Prodlouženého víkendu využil k vloupání do jedné z restaurací v centru města doposud neznámý pachatel. Odcizil zde notebook a navigaci, čímž způsobil škodu dosahující zhruba 15 tisíc korun.
 
 
 
Ústí nad Labem 08.07.2010

vytisknout  e-mailem