Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze sadu jablka neodnesli

LITOMĚŘICE – Zloději si připravili bedny s načesanými jablky u plotu.... 


Ze sadu jablka neodnesli

V pondělí v noci se do jabloňového sadu v obci Klapý vydali zloději. V sadu zemědělského družstva načesali 62 přepravek jablek odrůdy Golden Delicius. Celkem chtěli pachatelé odvést 941 kg ovoce v hodnotě 14 115 Kč. To se jim však naštěstí nepodařilo. Bedny s jablky si sice pěkně připravili k plotu vedle sadu, ale odjeli s prázdnou. Když ve 23 hodin obcházel sad a kontroloval úrodu jeden z členů družstva, přepravky s nakradenými jablky objevil.  Pachatelé čelí podezření z trestných činů pokusu krádeže a policie po nich pátrá.

 

Ukradl, co se dalo
 

Do bývalého muničního skladu mezi Travčicemi a Nučnicemi vnikl na začátku pracovního týdne zloděj. A nezahálel. Ukradl, co se dalo. Z traktoru Zetor odmontoval tažné zařízení a v otevřené hale vzal různé druhy nářadí, rybářské potřeby. Poté ještě u dalšího traktoru zn. Proxima poškodil zadní závěsné zařízení. Odnesl si věci v hodnotě 35 800 Kč. Pachatel je podezřelý z trestného činu krádeže. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

Možná měl žízeň a hlad
 

Na začátku týdne se v nočních hodinách do skladu restaurace na Václavském náměstí v Lovosicích vloupal dosud neustanovený pachatel. Zlákalo ho pivo a maso. Ze skladu si totiž odnesl dva sudy „ Budvaru“ a balené maso. Krádeží vloupáním napáchal škodu 5 700 Kč a je podezřelý z trestného činu krádeže. Pachatel je podezřelý z trestného činu krádeže. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice, 15. 9. 2010
 

vytisknout  e-mailem