Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žena přišla o nábytek

CHOMUTOV - Vzduchem létaly hrnky, Krádež sekačky... 

Žena přišla o nábytek
Chomutovští policisté prošetřují jednání 49letého muže z Chomutova. Jako majitel činžovního domu ve Školní ulici pronajímal nějakou dobu byt 59leté ženě. Když odtud odcházela, ponechala zde část zařízení. Po čase ale požádala muže, aby jí umožnil si věci odvézt. Jeho odpověď jí značně překvapila, sdělil, že byt je prázdný a věci jsou vyhozené. Majitelka přišla kromě obývací stěny i o ledničku, pračku, dvoulůžko a skříň. Hodnotu věcí stanovila na 54 tisíc korun. Muž je podezřelý z trestného činu krádeže.
 
Vzduchem létaly hrnky
Vzájemným napadením skončila návštěva 20letého muže v bytě u bývalé přítelkyně. Nejdříve se pohádali, žena po něm hodila hrnek a muž odešel z bytu. Pak vylezl po lešení zpět do bytu, odkud nechtěl odejít. Došlo k další hádce, ale tentokrát došlo k napadení ženy. Hluk z bytu přinutil sousedy, aby zavolali strážníky, kteří na místě sjednali pořádek. Mladého muže si pak převzali jirkovští policisté, hrozí mu obvinění z trestného činu porušování domovní svobody.
 
Krádež sekačky
Neznámý zloděj vnikl na oplocený pozemek zahrady rodinného domu v Jirkově. Majitel oznámil, že mu zmizela travní sekačka na solární pohon, její hodnotu stanovil na 60 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté.
 
Neodvedla tržbu
Obvinění z trestného činu zpronevěry si převzala 39letá žena z okresního města. Jako pracovnice ve stánku s rychlým občerstvením si ponechala tržbu ve výši téměř 29 tisíc korun a ze zaměstnání odešla. Do dnešního dne se zaměstnavatelem odmítá komunikovat a peníze nevrací. Soud může nepoctivou ženu poslat za uvedený čin až na dva roky za mříže.
 
Další krádeže objasněny
V březnu letošního roku se kdosi vloupal v obci Spořice do zaparkovaného nákladního vozidla. Z poškozené nádrže odčerpal naftu, pak vnikl do kabiny auta odkud zmizel telefon, tankovací karta a osobní doklady řidiče. Ve stejné době pak kdosi poškodil zámky u kontejneru v obci Málkov. Tady měla firma uloženo uložené různé pracovní nářadí. Policistům se podařilo tyto krádeže objasnit, jako pachatelé byli zjištěni dva muži ve věku 41 a 32 let z Prahy a Plzně. Pachatelé svým jednáním způsobili škodu ve výši 225 tisíc korun. Obvinění z krádeže si převzal starší z dvojice pachatelů, na druhého stejné obvinění čeká.
 
Chomutov 26.8.2010

vytisknout  e-mailem