Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žena se činila

LITOMĚŘICE – Nebylo to poprvé; Peněženka změnila majitele; Pro naftu do auta 

Až tříleté vězení hrozí 39leté ženě z Litoměřic, která ač byla v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzena, v nezákonném jednání pokračovala. Koncem března odcizila za provozu v jedné z litoměřických prodejen vrtačku i s příslušenstvím. Další litoměřickou prodejnu s nekalými úmysly navštívila počátkem dubna. Nechala si od obsluhy do tašky naskládat zboží v hodnotě přesahující 4 tisíce korun a po zjištění, že zde nelze platit platební kartou prodejnu opustila a tašku zde zanechala. Obsluha následně zjistila, že část zboží z tašky si tehdy neznámá žena vzala s sebou. V třetím případě se žena obohatila na čerpací stanici pohonných hmot, odkud si nepozorovaně odnesla bez placení několik krabiček kuřiva. Tento týden se policistům podařilo dotyčnou ženu vypátrat a na základě zjištěných informací jí sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Svým jednáním způsobila škodu přesahující 12 tisíc korun.
 

Peněženka změnila majitele
Při nákupech v roudnické prodejně byla tento týden okradena mladá žena. Při placení vybraného zboží si odložila svou peněženku u pokladny. Nestřeženého okamžiku pravděpodobně využil neznámý lapka, který se peněženky s finanční hotovostí a osobními doklady zmocnil. Poškozená vyčíslila škodu na více než 2 tisíce korun. Po neznámém pachateli pátrají roudničtí policisté.
 

Pro naftu do auta
Oznámení o krádeži pohonných hmot přijali tento týden lovosičtí policisté. V noci na úterý odcizil neznámý pachatel naftu ze zaparkovaného nákladního vozidla u obce Velemín. Z nádrže odčerpal pohonné hmoty za 7 000 korun a poškozením nádrže vznikla škoda ve výši 2 000 korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Litoměřice, 16. 5. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem