Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlákal ho opuštěný dům

CHOMUTOV - Sebral cizí peníze, Kradli punčocháče.... 

Zlákal ho opuštěný dům
38letý muž z Kadaně vnikl do prázdného objektu ve Hřbitovní ulici. Budovu čeká rekonstrukce, z tohoto důvodu je v současné době opuštěná. Této skutečnosti muž využil, dostal se dovnitř a zde odcizil kabely elektroinstalace výtahu. Jejich hodnotu majitel stanovil na 30 tisíc korun, poškozením výtahu však vznikla škoda mnohem větší – 70 tisíc korun. Kromě toho muž poškodil v budově patnáct zářivek, celková škoda se tak vyšplhala na 130 tisíc korun. Pachatel byl zakrátko zadržen, bude se zodpovídat z trestných činů krádeže a poškození cizí věci.  
 
Sebral cizí peníze
52 tisíc korun zmizelo z maringotky, která se nachází v areálu lesní školky na Chomutovsku. Jak majitelka uvedla, objekt používá s manželem jako letní bydlení, z tohoto důvodu tam uschovala i uvedenou finanční hotovost. Z krádeže peněz je podezřelý 38letý muž z Plzně, který je přítelem dcery poškozené. Okolnosti, za kterých došlo k trestnému činu, vyšetřují policisté.
 
Kradli punčocháče
Čtrnáct kusů dětských punčochových kalhot odcizila dvojice mužů z okresního města. Ti se vydali do obchodní zóny v Otvicích, kde v prodejně oděvů odcizili z regálu punčocháče. Lup uschovali v batohu a prodejnu bez placení opustili. Z krádeže se neradovali dlouho, kontrolovala je policejní hlídka a byli zadrženi. Zboží bylo v pořádku vráceno na prodejnu, pachatelé ve věku 32 a 21 roků se budou zodpovídat z krádeže.
 
Vloupání do domu objasněno
Dva vykradené objekty v Jirkově má na svědomí 20letý místní mladík. V červenci se dostal do obytného domu ve Vančurově ulici, tady z botníku na chodbě odcizil majiteli dva páry značkové obuvi. Z neuzamčeného sklepa pak sebral pánské horské jízdní kolo, kolečkové brusle a motorovou pilu. Za sebou zanechal škodu za 8 tisíc korun. O několik dní později vnikl do bytu v Krušnohorské ulici. Všechno prohledal, z kuchyňské linky sebral peníze a z obývacího pokoje přehrávač. Majitelce vznikla škoda za 3 tisíce korun. Další vyšetřování prokázalo, že mladý muž páchal i jinou trestnou činnost. V červnu totiž odejel bez placení od tří benzínových čerpacích stanic na Chomutovsku. Vždy přijel, natankoval benzín a z místa ujel. Vyčíslená škoda v tomto případě činí 1400 korun. Obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody putovalo za pachatelem do vazební věznice, kde se v současné době nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti.
 
Auto naboural syn
Na místní oddělení policie v Klášterci nad Ohří se dostavil majitel vozidla Opel Vectra a oznámil, že mu kdosi poškodil zaparkovaný vůz. Pachatele nemuseli policisté tentokrát hledat dlouho. Zjistili, že vozidlo si vypůjčil, bez vědomí otce, jeho 18letý syn. S autem odejel, ale při jízdě ho naboural. Vrátil se proto zpátky, auto zaparkoval na místě odkud ho vzal a odešel. Jelikož otec nedal souhlas s trestním stíháním syna, policisté případ odložili.
 
Chomutov 07.09.2010

vytisknout  e-mailem