Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj gurmán

TEPLICE - Kradl výběrové sýry, tuňáka i "uheráček"; Policistům usnadnila vyšetřování... 

Zloděj gurmán
     Policisté uzavřeli případ několika krádeží, kterých se v supermarketech v Teplicích a Mostě opakovaně dopouštěl 22letý muž. Krádeže jídla v prodejnách nejsou ničím výjimečným, tento muž by se ale dal označit za zlodějského gurmána. Zatímco některým lapkům postačí pečivo, nebo sladkosti, které buď odcizí, nebo rovnou bez zaplacení zkonzumují na prodejní ploše, mladý muž zadržený v Teplicích kradl různé druhy výběrových sýrů, olivový olej, konzervy s tuňákem, nebo v posledním případě tuto středu deset uheráků.
     Celkem byl přistižen při osmi krádežích, při kterých si odnesl lahůdky v hodnotě téměř devět tisíc korun. Policisté muži, který již v minulosti kvůli krádežím stanul před soudem, sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, kde bude muset zřejmě na své oblíbené pochoutky zapomenout.
Zloděj gurmán.mp3 
 
Policistům usnadnila vyšetřování
     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 52leté ženě, která se koncem loňského listopadu dopustila v Teplicích krádeže. Kolem čtvrté hodiny ranní využila podnapilosti muže, který šel po ulici, a z ramene mu podle jeho výpovědi strhla příruční tašku, ve které měl doklady a finanční hotovost dvacet tisíc korun.
     Následně se dala se svou kořistí na útěk, poškozený ji ale začal pronásledovat a snažil se ji chytit. Podařilo se mu ji dokonce dostihnout, když se po ní ale natáhl, žena se vysmekla a okradenému muži zůstala v ruce pouze její kabelka. V té měla zlodějka veškeré své osobní doklady, takže přivolaní policisté měli značně usnadněné vyšetřování a ženě tento týden sdělili podezření z přečinu krádeže.
Policistům usnadnila vyšetřování.mp3
 
Hrozí jim pět let vězení
     Dlouhých pět let za mřížemi mohou strávit dva muži ve věku 23 a 31 let, kteří byli obviněni z přečinů krádeže a zpronevěry. V průběhu loňského léta využili svého zaměstnaneckého poměru ve firmě na Bílinsku, ze které mladší obviněný vyvezl nakladač zn. Caterpillar. Stroj, který měli k dispozici k výkonu jejich zaměstnání, pak společně za 80 tisíc korun prodali.  
     Ve stejné době odcizili z objektu poškozené firmy výkopovou lžíci z bagru, kterou následně prodali do sběrných surovin. Přestože se muži hájili, že se krádeží dopustili kvůli nezaplaceným pohledávkám ze strany poškozené firmy, jejich trestní odpovědnost je zřejmá a bude jen na soudci, jak jejich jednání „ohodnotí“.
 
Na ženu byl vydán evropský zatykač
     Tepličtí policisté zadrželi 35letou ženu, na kterou vydal soudní dvůr v Palermu v roce 2007 evropský zatykač. Češka byla italským soudem odsouzena k osmiletému trestu odnětí svobody kvůli pašování drog a policisté nakonec na základě opakovaného šetření zjistili, že pracuje v Teplicích. Pro hledanou ženu si včera přišli přímo do zaměstnání, kde ji zadrželi, soud bude následně rozhodovat o jejím vydání do Itálie.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 30. ledna 2014 v době od 16:30 do 18:30 hodin v Bílině, ulice Kyselská na příjezdové komunikaci ke stadionu.
     Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil levou přední stranu zaparkovaného vozidla zn. Hyundai a z místa ujel, aniž by splnil povinnosti uložené zákonem. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 31. 1. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem