Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj měl otevřené dveře

LITOMĚŘICE - Zaparkované auto si neuzamkl; Mladík jel na motorce opilý a další info... 

Zloděj měl otevřené dveře
Víkendovou noc si náležitě vychutnal zloděj, který se vloupal do osobního automobilu zaparkovaného na parkovišti pod roudnickým mostem. Majitel svůj vůz pravděpodobně zapomněl uzamknout, a ještě k tomu v něm ponechal spoustu cenných věcí. Lapkovi pak už jen stačilo dveře otevřít a pustit se do práce. V autě nalezl kalhoty, mobilní telefon, peněženku s platební kartou, doklady a fotoaparát s pouzdrem. Všechny odcizené věci měly hodnotu 13 750 Kč. Příště bude majitel vozidla určitě opatrnější. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže a po neznámém pachateli pátrá.
 

Mladík jel na motorce opilý
Půl hodinu po sobotní půlnoci zastavili v Litoměřicích policisté mladého motocyklistu v Plešivecké ulici. Jeho motocykl zn. Yamaha Yamy totiž neměl zapnuté stanovené osvětlení. 24letý řidič na mopedu byl vyzván k dechové zkoušce. Její výsledek potvrdil, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje. Při jedné z opakovaných zkoušek nadýchal i přes 1,4 promile! Policisté muže na místě zadrželi a převezli ho na policejní útvar, kde mu po provedení neodkladných úkonů sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Svým jednáním ohrozil nejen sebe, ale i majetek a zdraví ostatních účastníků silničního provozu.
 

V samoobsluze přišla o peněženku
V sobotu ráno se vydala nakupovat do areálu Družba v Litoměřicích 61letá paní. V pokratické prodejně potravin však nebyla při výběru zboží příliš opatrná. Chvilky její nepozornosti využil lapka a z kabelky jí vytáhl peněženku s finanční hotovostí a občanským průkazem. Když návštěvnice samoobslužné prodejny chtěla u pokladny zaplatit vybrané zboží, peněženka v kabelce chyběla. Po prohledání prodejny a jejího okolí žena s personálem obchodu dospěli k závěru, že se nejednalo o ztrátu, ale o krádež. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže.
 

Nehodu zavinil alkohol
V sobotu dopoledne havaroval v Litoměřicích v ulici Na Kocandě 43letý řidič s osobním automobilem. Když vyjížděl od čerpací stanice Agip, a chtěl pokračovat v jízdě směrem do centra, oslnilo ho slunce. Vozidlo vyjelo vpravo mimo vozovku, kde narazilo do betonové podezdívky. Náraz odmrštil auto zpět na vozovku, kde vjelo do protisměru přímo do jízdní dráhy vozidla zn. Dacia Logan. Na místo dopravní nehody přijela policejní hlídka, která vyzvala oba řidiče k dechové zkoušce. U řidiče Peugeotu však vyšla s pozitivním výsledkem. Naměřená hodnota přesáhla 2,1 promile! Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Na Peugeotu vznikla škoda 40 000 Kč a na automobilu zn. Dacia Logan 120 000 Kč. Řidič při havárii ještě poškodil reklamní tabuli, která stála nad betonovou zídkou. Její oprava bude stát další 3 000 Kč. Čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehodu policie nadále šetří.


por. Ing. Alena Romová
2. 8. 2010 Litoměřice
Tel.: 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem