Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj na koupališti

LITOMĚŘICE – Využil mimosezónního klidu a ukradl z palet nové obrubníky  

 

Zloděj na koupališti
V polovině března zjistili na koupališti ve Štětí, že areál navštívil nevítaný host. Využil mimosezónního klidu a v přesně nezjištěné době uplynulých třech měsíců zde odcizil stavební materiál. Z palety za plotem  ukradl  190 zahradních obrubníků v hodnotě 8 000 Kč. Kromě toho zmizelo z koupaliště i mobilní oplocení o rozměrech 2x3 m v hodnotě 3 000 Kč. Ve věci se jedná o podezření z přečinu krádeže a případem se zabývají policisté z obvodního oddělení policie ve Štětí.

 

Přistiženi při činu
Za opakované krádeže bude potrestáno několik mladíků z Litoměřicka. Jeden z nich, 28letý muž z Lovosic, se s dalším mladíkem v srpnu vloupal do garáže u domu v Lovosicích. Z ní poté ukradli dvě jízdní kola v celkové hodnotě 12 000 Kč. V září se s jiným spolupachatelem vloupal do restaurace U stadionu v Lovosicích. Ukradli v ní alkoholické nápoje, cukrovinky a další věci v celkové hodnotě 2 750 Kč. Na začátku října se do stejné restaurace vloupali znovu. I tentokrát si chtěli odnést alkoholické nápoje a potraviny za více než 3 000 Kč. Na místě činu je však zadrželi policisté. Oba pachatelé skončili na Obvodním oddělení v Lovosicích a veškeré zboží museli majiteli restaurace vrátit. I přesto se 28letý mladík z Lovosic nenapravil a v pondělí společně s dalším mužem neoprávněně vnikl na oplocený pozemek chaty u Malých Žernosek. I tentokrát je však provázela smůla. Byli totiž vyrušeni náhodným svědkem, dostali strach a z místa ujeli osobním automobilem. Během několika minut je však zadržela hlídka policie a oba muži skončili na policejní služebně. 28letý mladík z Lovosic byl za spáchané skutky obviněn z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. On i ostatní spolupachatelé budou po zásluze potrestáni.
 

 

Z kolny zmizely kultivátor a sekačka
V několika uplynulých dnech přelezl plot a vnikl na pozemek u domu v Solanech neznámý lapka. Vlezl do přilehlé kolny, v níž nalezl motorový kultivátor, rotační elektrickou sekačku a pánské jízdní kolo. Všechny tři věci v celkové hodnotě 25 000 Kč majitel od úterního dopoledne postrádá. Dosud neustanovený pachatel čelí podezření z přečinů krádež a porušování domovní svobody.
 

 

Na vlakovém nádraží postrádají ocelové poklopy
Zloděj kovů si zašel pro ocelové mříže v několika předešlých dnech na nádraží ČD v Lovosicích. V přesně nezjištěné době si odnesl pět větracích kovových mříží o rozměrech 130x50 cm v celkové hodnotě 7 500 Kč. Pravděpodobně se je pokusí zpeněžit ve sběrně druhotných surovin. Pachatel čelí podezření z přečinu krádež a podle trestního zákoníku mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 16. 3. 2011
 

vytisknout  e-mailem