Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj nafty

LITOMĚŘICE – Odčerpal ji ze tří vedle sebe zaparkovaných aut; Výlet se jim prodražil… 

Zloděj nafty
Během úterní noci se do tří automobilů, které byly zaparkované vedle komunikace na Paškapoli u Velemína, vloupal zloděj. U nádrže vozidla zn. Scania strhl víčko a poté z ní odčerpal 350 litrů motorové nafty v hodnotě 10650 Kč. Z nádrže vedle stojícího kamionu zn. Mercedes odcizil 530 litrů nafty za 16 400 Kč. I z třetího kamionu ukradl pohonnou hmotu. Tentokrát se jednalo o 300 litrů nafty v hodnotě 9 300 Kč. Během několika hodin způsobil neznámý pachatel krádeží škodu téměř 38 000 Kč. Případ šetří obvodní oddělení policie ČR Lovosice.

 

Výlet se jim prodražil. Zanechali automobil bez dozoru a zloděj této příležitosti využil.
Zahraniční návštěvníci se vydali na výlet do Českého středohoří. Ve středu odpoledne zaparkovali svůj automobil u lesní cesty pod rozhlednou Varhošť a vydali se obdivovat krásy přírody. Když se za necelou hodinu k automobilu vrátili, nevěřili vlastním očím. Z vozu zmizely golfové hole, mobilní telefon a digitální fotoaparát. Zloděj jim ještě u auta rozbil okno. Krádeží vloupáním způsobil celkovou škodu ve výši téměř 48 000 Kč.
Jarní dny lákají milovníky přírody do lesa nebo na procházky krajinou.
S tím ale souvisí zvýšený výskyt případů parkování na odlehlých místech v těchto lokalitách.
Toho využívají zloději, pro něž se opuštěný vůz stane jednoduchou kořistí. Policie očekává, že v průběhu jarních a letních měsíců bude těchto případů přibývat. Nedochází však jen ke krádežím, ale i k vandalizmu, kdy pachatel záměrně poškodí lak nebo jiným způsobem znehodnotí automobil.
Proto by si majitelé vozů měli uvědomit možné nebezpečí, které jim hrozí v případě, že svoje auto ponechají na odlehlém místě bez dozoru. Zároveň se mohou dopustit i přestupku, a to v případě, že parkování nebude v souladu se zákonem 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích.

 

Auto při odchodu neuzamkl
Dlouho se asi bude na sebe zlobit mladý řidič z Bíliny. Ten totiž udělala chybu, když neuzamkl ve středu dopoledne v Pokratické ulici v Litoměřicích svůj automobil a na chvilku si odskočil. Příležitosti se chopil lapka, který nemeškal a z vozu sebral sportovní batoh s peněženkou, doklady a klíči. Zloděj si opravdu přišel na své. Mladý řidič měl v peněžence téměř 21 000 Kč! Dosud neznámý pachatel čelí podezření z trestných činů krádeže a neoprávněného užívání cizí věci.

13.5.2010
por. Ing. Alena Romová
 

vytisknout  e-mailem