Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj se schoval ve skříni

MOST - Policisté ho v úkrytu objevili; Cyklista jezdil "sem a tam" + další info 

Ani důmyslný úkryt nepomohl 45letému muži uniknout spravedlnosti. Mostečan krátce po spáchání činu vběhl do cizího bytu a schoval se do skříně. Tam ho objevili policisté hlídkové služby. Tomu všemu však předcházelo okradení jednoho seniora. Starší muž se vydal na poštu pro důchod. S nabídkou výhodné koupě cigaret se na něj Mostečan „nalepil“, a šel tam s ním. Viděl, kolik si jeho oběť vyzvedává peněz. Seniora následoval, spolu se potom posadili na lavičku. Dokonce poškozeného přesvědčoval, že finance by u něj byly ve větším bezpečí. Důchodce po krátkém váhání vyndal bankovky, zloděj mu je však náhle vyškubl a upaloval pryč. Pachatele pronásledovali svědci. Ti také přivolané policisty navedli do domu, kam podezřelý vběhl. Zloděj si vytipoval náhodný byt, zaklepal a po otevření dveří vtrhl dovnitř. Než se přítomná žena zmohla cokoli udělat, byl ve skříni. Ještě se jí snažil vnutit tisícikorunu. Nakonec nechal bankovku položenou na lednici. Po vyzvednutí ze skříně muž putoval na policejní služebnu. Zde si vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež na osobě. Lup policisté zajistili. Případ je šetřen mosteckým obvodním oddělením ve zkráceném přípravném řízení.

 

Cyklista jezdil „sem a tam

Sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky si od policistů vyslechl 31letý muž. Litvínovan brázdil silnici v centru Mostu jako cyklista. Jeho styl jízdy „sem a tam“ téměř přes celou vozovku zaujal hlídku dopravních policistů. Podezření strážců zákona se potvrdilo. Kontrolovaný požil alkohol, nadýchal hodnoty pohybující se kolem 1,7 promile. Následně se cyklista podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Věc je nadále v šetření ve zkráceném přípravném řízení.

 

Za nehodou stál alkohol

Dalším podezřelým ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je 42letý muž z Lounska. Ten jako řidič vozidla značky Peugeot skončil v silničním příkopu. Za nehodou stál zřejmě alkohol. Opakované dechové zkoušky totiž přesáhly 2,2 promile.  Ke kolizi došlo na silnici I. třídy I/15  mezi obcemi Chrámce a Skršín. Škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun. Událost šetří dopravní policisté.

 

Nepoučitelná neřidička

Neuplynul ani týden a policisté opět narazili na 30letou Mostečanku, která seděla za volantem vozu i přes vyslovený zákaz. Předtím byla kontrolována jako řidička VW Golf, nyní seděla ve vozidle značky Hyundai. Zřejmě se z toho vůbec nepoučila a dál vesele rozhodnutí úřadů porušuje. Policejní komisař jí za to již obvinil ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Jeden dodával, druhý prodával

Za distribuci padělků výrobků obvinil policejní komisař dva muže, 38 a 31letého, oba z Teplicka. Starší dodával, mladší prodával. Podezřelé zboží bylo zabaveno na bleším trhu v Mostě. Jednalo se o různé hry, stavebnice a nástěnné hodiny. Vyšetřování potvrdilo, že se jedná o falzifikáty. Společnostem, jejichž značka byla zneužita, obvinění způsobili stotisícovou škodu. Na případu policie nadále pracuje, skutek šetří jako přečin porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Obviněným hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

 

Zloděj rybář?

Vozidlo VW Caravelle navštívil zloděj. Z auta ukradl panel od autorádia, doklady, rybářské pruty a potřeby. Zcizením věcí způsobil škodu ve výši 8.500 korun. Poničení auta bylo odhadnuto na 20 tisíc. Policisté mosteckého obvodního oddělení případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.

 

Návštěva baru ji vyšla draho

Návštěva baru v Mostě vyšla draho jedné ženě. Poškozená si objednávala pití a na několik minut nechala svoji tašku bez dozoru. Lapka toho využil a zmizel i s majetkem v hodnotě 4.200 korun včetně platební karty. Mostecké obvodní oddělení věc šetří jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

Zmizelo kolo

Z komory v ulici Bohuslava Vrbenského v Mostě zmizelo jízdní kolo. Na svědomí to má neznámý nenechavec, který se tam vloupal. Poškozenému ztrátou majetku způsobil dvacetitisícovou škodu. Násilný vstup byl vyčíslen na 500 korun. Policie událost šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

 

Řádil ve sklepě

Zloděj řádil i ve sklepě v centru města Mostu. Odnesl si věci v hodnotě 9 tisíc korun. Poškozenému nyní schází dětský kočárek, bourací kladivo a bruska. Pachatel se tím dopustil přečinů krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

 

por. Bc.  Alena Bartošová

V Mostě, 27. září 2010

 

vytisknout  e-mailem