Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj smolař

MOST - Z lupu nic neměl, Další podnapilý za volantem + další info 

 

Vloupání do dvou vozidel na území Mostu má na svědomí 23letý muž z Litoměřicka. Jednoho skutku se měl podle kriminalistů dopustit v srpnu, druhý spáchal koncem září. V prvním případě si v noci vyhlédl Peugeot Boxer, nic však neukradl, vyrušil ho uživatel auta. Z místa raději utekl. I druhý čin byl pro něj smolným, než si stihl odnést ukradený plastový kufr s heverem z Renaulta, chytili ho strážníci. Celková škoda, kterou způsobil, je vyčíslena na 11.200 korun. Od mosteckého policejního komisaře si převzal obvinění ze spáchání přečinu krádež vloupáním. Své svědomí nyní může zpytovat během výkonu trestu odnětí svobody za činy, kterých se dopustil v minulosti.


 

Podnapilý řídil auto, nachytali ho policisté

Hlídka dopravních policistů načapala v dopoledních hodinách na silnici I/15 ve Skršíně podnapilého řidiče. Muž sedící za volantem vozu Hyundai nadýchal hodnoty přesahující 1,4 promile. Následně se kontrolovaný podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Po vystřízlivění si vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení dopravní policií.


 

Policisté nyní zjistili, kdo se v létě vloupal na cizí zahradu

Policisté již znají jméno pachatele, který se v srpnu vloupal do neobydlené zahrady v litvínovském Janově. Podle nich se jedná o 27letého muže. Ten měl tehdy ukrást železný šrot, hřeby do nastřelovací pistole, nářadí a tři metry pletiva. Hodnota lupu činila 5.200 korun. V těchto dnech si Litvínovan převzal od policejního inspektora sdělení podezření za spáchání přečinu krádež vloupáním. Případem se zabývá hamerské obvodní oddělení.


 

Podváděla úřad, to se jí vymstilo

Sdělení podezření ze spáchání přečinu podvodu si vyslechla 47letá žena. Litvínovanka totiž obelhala úřady a tím připravila státní pokladnu o částku 19 tisíc korun. Do kolonek prohlášení o majetkových poměrech nepřiznala, že je vlastníkem motorového vozidla, a klidně si žádala o dávky pomoci v hmotné nouzi. Věc mají v šetření na mezibořském obvodním oddělení.


 

Rozřezali zábradlí

S pilkou na železo se v Kopistech vydala krást kovové zábradlí dvojice výtečníků. Když se jim ho podařilo rozřezat, byli díky všímavému občanovi dopadeni policejními hlídkami. Škoda na zábradlí byla vyčíslena na 760 korun. Starší z dvojice, 29letý Mostečan, je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku. O pět let mladší Litvínovan si díky své kriminální minulosti vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Policie na případu nadále pracuje.


 

Auto ráno stálo na cihlách

Nepříjemné překvapení připravil neznámý poberta uživateli vozidla značky Škoda Octavia. Když ráno přišel k autu, zjistil, že někdo ukradl kola. Octávka stála na cihlách. Škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Ke skutku došlo v Mostě, Jižní ulici. Policisté po pachateli pátrají. Skutek šetří mostecké obvodní oddělení.


 

Do prodejny vnikl zloděj

Do litvínovské prodejny vnikl zloděj. Jeho dílem bylo zmizení počítačových komponentů a mobilních telefonů. Výše škody je předmětem dalšího šetření. Policie v Litvínově skutek vyšetřuje jako přečin krádež vloupáním.


 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 7. října 2011


 


 


 


 

vytisknout  e-mailem