Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj v chatě

LITOMĚŘICE – Zajímalo ho nářadí; Lup schoval do rukávu; Pil a mařil 

Počátkem tohoto roku navštívil zahrádkářskou kolonii u Lovosic 33letý muž z Roudnicka. Po překonání oplocení zahrady vnikl za použití násilí do zahradní chaty, odkud odnesl elektrické ruční nářadí a další zde uskladněné věci. Majitel objektu vyčíslil škodu na více jak 14 tisíc korun. Na sklonku uplynulého týdne lovosičtí policisté muže vypátrali a sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním.
 

Lup schoval do rukávu
Nakupovat bez placení chtěl 20letý muž z Litoměřic. V pondělí byl zadržen v litoměřickém nákupním centru se čtyřmi kusy čokolád, které schoval do rukávu u své bundy a prošel pokladnou, aniž by zaplatil. Následná kontrola ukázala, že tento mladík byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen za obdobnou trestnou činnost. Policisté na základě zjištěných informací dotyčnému sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, jednáním mladého muže se dále bude zabývat soud.
 

Pil a mařil
Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 42letému muži ze Štětska, který opakovaně řídil osobní vozidlo v době, kdy měl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté jej dvakrát kontrolovali na silnicích u Štětí při řízení vozidla značky Škoda Favorit a v jednom případě bylo navíc zjištěno, že před jízdou požil alkoholické nápoje. Dechová zkouška na alkohol ukázala hodnotu 1, 01 promile. V pondělí si dotyčný převzal ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 

Řídila bez oprávnění
Lovosičtí policisté v pondělí kontrolovali u obce Vlastislav při řízení vozidla značky Opel 21letou řidičku z Lovosicka, která také usedla za volant přesto, že jí bylo odňato příslušné oprávnění. Mladá žena má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel až do listopadu 2013. I ona si ve zkráceném přípravném řízení převzala podezření pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle trestního zákoníku jí hrozí až tříleté vězení.
 

Do nádrží vrtákem
V tomto týdnu zaznamenali policisté dva případy krádeží pohonných hmot ze zaparkovaných vozidel.
V Bohušovicích nad Ohří odcizil neznámý pachatel benzín ze zaparkovaného vozidla Hyundai. Navrtal otvor do palivové nádrže a vypustil 10 litrů benzínu. Odnesl si benzin za 370 korun a poškozením nádrže způsobil škodu ve výši 11 tisíc korun. Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a poškození cizí věci.
 

Pro pohonné hmoty do zaparkovaného vozidla značky Škoda si došel neznámý pachatel i v Lovosicích. Po navrtání palivové nádrže získal 20 litrů benzinu v hodnotě 700 korun. Poškození nádrže je vyčísleno na 2 tisíce korun. Po pachateli krádeže pohonných hmot policisté pátrají.
 

19. 2. 2013

nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem