Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj vypátrán

LITOMĚŘICE – Předstíral zájem o zboží; Bral dřevo i železo; Černý odběr 

Počátkem měsíce února 2013 vstoupil do obchodu v centru města Úštěk neznámý muž, který využil chvilkové nepřítomnosti prodavačky a odcizil z prodejního pultu její peněženku. Po příchodu prodávající předstíral zájem o koupi vystaveného zboží. Poté z obchodu odešel a již se nevrátil. Poškozená po jeho odchodu zjistila, že odešel i s její peněženkou, která obsahovala osobní doklady, finanční hotovost a platební kartu. Dnešního dne policisté na základě šetření zjistili, že neznámým zákazníkem byl 32letý muž z Českolipska. Na základě zjištěných informací dotyčnému sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 

Bral dřevo i železo
Rekreační oblast pod úpatím vrchu Lovoš navštívil v nedávném období zloděj. Po vysazení branky na pozemek rekreační chaty se vloupal násilným způsobem do samotné chaty. Uvnitř chaty vytrhal a poškodil příčku z masivních dřevěných palubek, odcizil dřevěné zábradlí a dřevěné schody. Z venkovní části chaty demontoval oplechování podezdívky a okapové svody. Neznámý pachatel způsobil poškozením chaty škodu za více jak 50 tisíc korun, hodnota odcizených věcí je vyčíslena na 11 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a poškození cizí věci a po pachateli pátrají.
 

Černý odběr
Od října 2012 až do současné doby odebírala elektrickou energii tzv. na černo 53letá žena z Terezínska. Neboť neplatila za odebíranou energii, bylo jí v loňském roce odběrné místo zrušeno. Žena si však připojení vyřešila po svém. Na odběrné místo napojila prodlužovací kabel, kterým si do svého bytu elektřinu zdarma přiváděla. Kromě toho, že nyní odebranou energii bude muset zaplatit, bude navíc čelit podezření z trestného činu krádeže.
 

8. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem