Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje lákají sklepy

ÚSTÍ NAD LABEM - Ústečtí policisté zaznamenávají nárůst vloupání do sklepů. 

V poslední době ústečtí policisté zaznamenávají nárůst vloupání do sklepních kójí a krádeží z prostor kočárkáren. Pachatelé svou pozornost směřují na věci, které lze posléze snadno zpeněžit. Jedním z posledních případu je vloupání do sklepní kóje v ulici Peškova, kde pachatel odcizil věci v hodnotě 6 200 korun. Dalším z případů je krádež dětského kočárku z prostor kočárkárny v ulici Na Vlnovce.
S těmito krádežemi souvisí také prevence. Je důležité dbát několika zásad. Nevpouštět cizí osoby do domu, zamykat vstupní dveře a zamezit pohled do vnitřku sklepní kóje (případně zevnitř nalepit papírové kartony).
V loňské roce jsem evidovali v souvislosti s touto trestnou činností 199 případů.

Krádež okapového svodu
Dosud neznámý pachatel v průběhu 10 dnů vnikl na pozemek rodinného domu v ulici Gočárova, kde následně z pergoly odcizil měděný okapový svod. Majiteli tak způsobil škodu kolem 49 tisíc korun.

Poštovní doručovatelka okradena
Včera v dopoledních hodinách na Střekově v ulici Kořenského neznámý pachatel okradl poštovní doručovatelku o kabelu s poštovními zásilkami. K této ženě přišel, kabelu jí strhl z ramene a rychle utekl směrem do garážového dvora v ulici Riegrova.
Popis pachatele : jedná se o muže cca 30 let, 175 cm vysokého, bílé pleti, hubené postavy, má prořídlé světle hnědé vlasy. Oblečen byl v černé bundě bez límce a tmavě modrých džínách.
V případě jakékoliv informace k osobě pachatele se prosím obraťte na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

Opilá řidička za volantem
Včera klem půl osmé večer policejní hlídka kontrolovala 34letou řidičku vozidla Š-Felicie. Při této kontrole bylo zjevené, že řidička před jízdou pila alkohol, což také potvrdila dechová zkouška, která byla pozitivní s výsledkem 1,73 promile. Uvedeným jednáním se dopustila trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 14.2.2012
 

vytisknout  e-mailem