Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje přilákal nejen ukradený kočárek, ale i odložená peněženka

DĚČÍN - Proč ukradl kočárek ?; Krádež skončila požárem; Krádežemi k závislosti; Opomenutím zaplatila 

Proč ukradl kočárek ?
 
DĚĆÍN –  V neděli  ráno čekalo na majitele dětského kočárku překvapení. Ten ze společné chodby během noci tajemně zmizel. Jakémusi výtečníčkovi   se zřejmě zalíbil natolik, že se rozhodl odnést si ho s sebou. Děčínským mužům zákona nezbývá, než po smělém zloději vyhlásit pátrání a poškozeného muže uvítat v řadách dalších lidí, kteří svou důvěřivostí získali vlastní nemilou zkušenost.  Drzému chmatákovi v případě dopadení za trestný čin krádeže hrozí kromě několika měsíční až leté návštěvy žaláře i zaplacení vzniklé škody či navrácení kradeného.
 
 Krádež skončila požárem
 
VELKÝ ŚENOV – Zahrada v Mikulášovicích skýtala útočiště modré Škodovce. Ta v pátek krátce po půlnoci padla do oka neznámému raubíři, který využil příležitosti se jí zmocnit. Neodolal, sedl do odemčeného motorového oře a odjel. Odcizené auto bylo posléze nalezeno poničené požárem    v horní části města. Strážci zákona po nevycválaném padouchovi pátrají. A majitelce zůstaly jen oči pro pláč z třináctitisícové škody. Pokud se policistům podaří  výtečníčka nalézt a usvědčit, čeká na něj kromě jiného i sepsání protokolu ve věci trestného činu krádeže, za což trestní zákoník nabízí až dvouletý trest odnětím svobody.
 
Krádežemi k závislosti
 
VARNSDORF – O tom v své mladá Českolipačka, která si zajela do Varnsdorfu pro nášup. Vybrala si jeden z obchodních domů ve městě a v regálech objevila zboží, které ji oslovilo. Koupelovou kosmetiku v hodnotě čtyř set korun uschovala, leč ani to jí nepomohlo. Oči strážců pořádku ji odhalily a žena dnes čelí podezření s trestného činu krádeže, za což ji soudce může darovat kromě jiného i podmínky několika měsíční pobyt za mřížemi, který se může vyšplhat až ke třem letům.
 
Opomenutím zaplatila
 
DĚĆÍN – Dobře nakoupila a před obchodem si uklízela nákup do svého batohu. Jenomže si při tom vynadala peněženku na parapet a zapomněla na ni. Když se pro ni za několik minut vrátila, po peněžence s doklady se mezitím slehla zem. Chvilky nepozornosti zřejmě mezitím využil vykutálený filuta, který si portmonku nechal pro sebe. Pokud se peněženka neobjeví v rukou ctnostného dobrodince, děčínští policisté budou pracovat s možností spáchání  trestného činu  neoprávněné opatření, podělání a pozměnění platebního prostředku, za což povedenému vejlupkovi hrozí až dvouletým pobytem za mřížemi.
 
 23.8.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem