Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje prozradily stopy ve sněhu

TEPLICE - Hrozí mu až tři roky vězení; Nevydařená krádež... 

Prozradily ho stopy ve sněhu
     Nejméně tři vykradené zahradní chaty má na svědomí 43letý muž, kterého včera zadrželi policisté z oddělení hlídkové služby. Při kontrole garážového komplexu v ulici Bratislavská natrefili strážci zákona na garáž, která měla poškozená vrata. V čerstvě napadaném sněhu od ní vedly stopy směrem k nedaleké zahrádkářské kolonii. Policisté se ihned po stopě vydali a dorazili k chatce, z jejíhož komína vycházel kouř. Jelikož existovalo důvodné podezření, že se zde nachází pachatel majetkové trestné činnosti, vešli do objektu, kde zadrželi podezřelého.  
     Následným šetřením a výslechem zadrženého zjistili, že muž večer vykradl dvě chaty, ze kterých si odnesl propanbutanové bomby, oblečení a další drobnosti. Ty si naskládal do další chatky, do které se vloupal za pomoci odcizeného krumpáče, a ve které přenocoval. Aby nemrzl, tak si v chatce i zatopil. Během noci se pak vydal ke garážím a u jedné poškodil vrata, nic se mu ale „nelíbilo“ a tak šel zpět do chaty, kde ho vypátrali policisté.
     Lapkovi, k jehož dopadení napomohla nová sněhová pokrývka, sdělili policisté podezření z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Vzhledem k tomu, že byl muž v loňském roce za krádež pravomocně odsouzen, hrozí mu až tříleté vězení.
 
Nevydařená krádež
     Obvinění z přečinu krádeže ve stadiu pokusu předal vyšetřovatel 42letému muži, který chtěl koncem listopadu v Teplicích odcizit trezor. Využil chvíle, kdy šel zaměstnanec poškozené firmy na oběd a nechal se zamknout v prostorách provozovny. Když byl „vzduch čistý“, vytrhl trezor ze zdi, překvapil ho ale muž, který se vrátil do prodejny. Lapka se dal na útěk, díky dobré práci se ho ale teplickým policistům podařilo rychle dopadnout. V případě odsouzení hrozí zloději maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Kočárek se vrátil majiteli
     Začátkem listopadu jsme informovali o případu krádeže kočárku, který byl odcizen v Teplicích. Pachatel během dvou hodin z prostoru pod schody odcizil prázdný dětský kočárek v hodnotě deset tisíc korun. Včera policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 18leté dívce, která kočárek odcizila. Poškozenému se jeho majetek vrátil a zlodějka poputuje před soud, od kterého může odejít až s dvouletým trestem odnětí svobody.
 
Pozor na své věci
     Přes opakované preventivní akce i výzvy policistů, aby občané během nákupů věnovali zvýšenou pozornost svým věcem a obzvlášť v předvánočním období je nenechávali ani na chviličku bez dozoru, se tato varování u některých lidí míjí účinkem. Potvrzují to hned dva případy, které vyšetřují tepličtí policisté. Ve středu večer využil neznámý lapka u Intersparu nepozornosti poškozené, která ukládala věci do zavazadlového prostoru svého automobilu, a ze sedadla spolujezdce jí odcizil odloženou peněženku doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Celkem přišla o majetek za téměř 5 tisíc korun.
     Včera se stala podobná krádež na parkovišti u Billy, kde poškozená odvážela prázdný nákupní košík a neuzamkla si své vozidlo, do kterého si uložila nákup. Během několika sekund jí neznámý lapka z auta odcizil kabelku s peněženkou, doklady, platební kartou a mobilním telefonem.
     Dbejte proto zvýšené pozornosti nejen při nákupech, ale i při ukládání zboží do svých vozidel. Auta vždy pečlivě zabezpečte, a to i v případě, že se vzdálíte jen na pár metrů. V automobilu nikdy nenechávejte cenné věci, a to ani v případě, že vozidlo uzamknete. 
 
 
Teplice, 7. 12. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem