Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději se činili

MOST - Vykradli dům, sklad i prodejnu; Zásilky nedodal a zboží si ponechal; Lupiči dopadeni 

 

Dva muži ve věku 22 a 18 let z Litvínovska čelí obvinění z trestného činu krádeže a poškozování cizí věci. Obvinění měli již v září v jedné obci na Litvínovsku odcizit stavební materiál z místního skladu. Policie dalším šetřením zjistila, že muži mají na svědomí i vloupání do prodejny potravin v obci. Tam se vydali v nočních hodinách již s úmyslem prodejnu vykrást. Protože v obci však panoval v noci neobvyklý čilý ruch, museli svůj plán přesunout až na druhý den. I když násilím tak beze svědků se do prodejny vloupali a z ní odnesli přepravku s cigaretami v hodnotě sedmi tisíc korun. O lup se svorně podělili. Kuřivo zčásti vykouřili, část prodali. Starší z dvojice byl již za trestný čin krádeže odsouzen. Lapkové měli odcizit i z jednoho rodinného domku uložené radiátory. Celkem napáchali škodu ve výši 130 000 korun.
Starší z dvojice je navíc obviněn z trestných činů poškozování cizí věci, krádeže a porušování tajemství dopravovaných zpráv. Těch se měl dopustit na své přítelkyni. Když si přečetl obsah SMS zpráv na jejím mobilu, tak po hádce měl odejít do garáže, kde kladivem poškodil zaparkovaný automobil poškozené. Ženě pak ještě mobilní telefon odcizil a poté ho prodal. Ke zranění ženy nedošlo. Ta utrpěla jen hmotnou škodu ve výši dvaceti tisíc korun.
Obvinění jsou stíháni na svobodě.

Lup jim nevyšel
Mostecká policie obvinila v těchto dnech 19 letého mladíka z Mostecka. Ten se měl spolu s mladším komplicem, který byl obviněn z provinění krádeže, pokusit odcizit po předchozí domluvě barevné kovy v jedné dílně v jedné obci na Mostecku. Starší z dvojice měl vylézt na střechu objektu, kde se pokusil vybourat cihlou otvor ve štítu, kterým by vnikl dovnitř. To se nakonec nepařilo. Na místě povedenou dvojici vyrušil sám majitel, který jim jejich úmysl překazil. Jednoho z mladíků zadržel, druhého, který z místa utekl, pak dostihli policisté. Ke hmotné škodě ani k odcizení věcí nedošlo. Starší z dvojice nekradl poprvé, za majetkový delikt byl již odsouzen. Vyšetřování obviněných je vedeno na svobodě.

Zlodějům se hodí cokoliv
Na klouzačku si políčil zatím neznámý zloděj. Ten tento týden v objektu jedné mostecké restaurace odmontoval plastovou skluzavku pro děti. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku osmi tisíc korun. Případ trestného činu krádeže šetří mostečtí policisté.

Nejprve chtěli cigaretu, pak muže okradli
Mostečtí kriminalisté odhalili pachatele trestného činu loupeže, ke kterému došlo poslední týden v listopadu. Policisté šetřením zjistili, že loupež má na svědomí 22 letý muž z Mostu a jeho stejně stará spolupachatelka. Dvojice měla v nočních hodinách v ulici Javorová v Mostě oslovit neznámého muže, po které chtěla cigarety. Muž na neznámé nereagoval a pokračoval v chůzi. Obviněný po poškozeném znovu cosi požadoval a když mu poškozený odvětil, tak se ho pokusil uhodit pěstí do obličeje, čemuž se napadený vyhnul, ale přitom upadl na zem. Tam mu pachatel rozepnul ledvinku u pasu a poté oba z místa utekli. Ke zranění muže nedošlo, utrpěl jen hmotnou škodu ve výši 1 300 korun, když přišel o mobilní telefon a doklady. Odcizené věci policisté nezajistili, mobilní telefon pachatelé prodali prý neznámé osobě a ostatní věci zahodili. Obviněná žena je stíhána na svobodě, na muže policejní komisař podal podnět na uvalení vazby. Ten byl nakonec z rozhodnutí soudu propuštěn na svobodu. 

Měl vztek, tak rozbil výlohu
Z provinění poškozování cizí věci byl obviněn mosteckou policií mladík, který ještě nedovršil věku osmnácti let. Podle policie měl mladík poškodit v Mostě u jednoho obchodu skleněnou výlohu. Motiv jednání byl čistě osobní. Mladík měl vztek, že prohrál v restauraci peníze a tak si své emoce takto nepochopitelně uklidnil. Poškozený majitel prodejny vyčíslil škodu na částku devět tisíc korun.

Byt rekonstruoval, pak ho zničil
Mostecká policie obvinila z trestného činu poškozování cizí věci 36 letého muže z Litvínovska. Ten měl poškodit zařízení bytu v Litvínově. V bytě poškozeného obviněný prováděl rekonstrukci a do bytu vnikl, kde poté poškodil vanu, umyvadlo,  okna, podlahy, obklady a další zařízení bytu.  Poškozený odhadl škodu na výši 189 tisíc korun. Jaký byl motiv jednání obviněného, policie nezjistila. Obviněný je stíhán na svobodě.

Sekáč zraněn, řidič obviněn
Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování v Mostě stíhá pro trestný čin těžké újmy na zdraví z nedbalosti 22 letého muže z Teplicka. Ten měl při řízení svého vozidla únavou usnout a přitom najel u benzinové čerpací stanice Benzina na silnici I/13 na střední travnatý dělící pás, kde narazil do 45 letého muže, který zde sekal trávu a také při nárazu poškodil zábrany ke škodě správce silnic. U pracovníka došlo při nehodě k těžkému zranění s délkou léčení čtyři měsíce.

Zásilky nedoručil, nechal si je
Nepoctivě se zachoval 38 letý muž z Mostecka. Ten jako pracovník jedné doručovací firmy si neoprávněně  přisvojil zásilky, které měl doručit jejich adresátům. V jednom případě si ponechal mobilní telefon značky Samsung v ceně deseti tisíc korun a podruhé neodolal a nechal si obchodní balík s mobilem značky Sony za dvaadvacet tisíc korun. Policejní komisař Mostečana tento týden obvinil z trestného činu zpronevěry. Za něj mu v případě uznání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Zpronevěřené mobily policisté již nezajistili, ty obviněný prodal neznámý osobám.

Nedostal zaplaceno, tak rozbil auto
Z trestného činu poškozování cizí věci obvinila mostecká policie 45 letého muže z Mostu. Ten měl v Mostě na parkovišti před obytným domem vhodit do čelního skla zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Opel cihlu, kterou čelní sklo rozbil. Poškozenému majiteli způsobil svým činem škodu ve výši osmnácti tisíc korun. Obviněný majitele vozidla znal a jeho incidentu předcházela slovní rozepře s poškozeným kvůli nevyplacení odměny za práci.
 

vytisknout  e-mailem