Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději se zaměřili na chaty

LOUNY - Poslední dny roku zaměstnávají policisty i vykradené chaty. 

K několika nahlášeným případům vykradených chat vyjížděli v minulých dnech policisté lounského okresu. Ze soboty na neděli se dosud neznámý pachatel vloupal do zahradního altánu v Cítolibech u Loun. Kromě toho, že jej značně poškodil, odcizil z něj kovové špice, se kterými dále páchal trestnou činnost. Pomocí jich vyboural z garáže o kus dál skleněné cihly a vnikl dovnitř. Odtud odcizil dva automaty na potraviny a hračky. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 18 100 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, pokození cizí věci a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

K vykradené chatě vyjížděli policisté i do Černčic u Loun. Neznámý pachatel vypáčil a poškodil skleněné výplně oken, vnikl dovnitř a odcizil televizor, hifi věž, sportovní potřeby, dámské a pánské oblečení, lůžkoviny, nádobí, ale i  křovinořez. V tomto případě činí škoda 21 700 Kč. Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Další vloupání do chaty bylo nahlášeno z obce Smolnice poblíž Loun. Nezjištěný pachatel vnikl násilným způsobem do rozestavěného obydlí a odcizil elektrocentrálu, litinový gril, sekačku na trávu, přímočarou pilu, aku vrtačku, úhlovou brusku a další věci. Svým počínáním napáchal škodu za 33 850 Kč. Případ policisté šetří jako trestný čin krádeže.

Krádeže aut  

V pátek, 27. prosince 2013, odcizil dosud nezjištěný pachatel ze žatecké ulice Dr. Václava Kůrky zaparkované osobní vozidlo zn. Škoda Octavia. Vůz zmizel v době od tří hodin ráno do patnácté hodiny odpoledne. Poškozený majitel škodu vyčíslil na 120 000 Kč. Policisté již po vozidle vyhlásili celostátní pátrání, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Další vozidlo bylo 29. prosince odcizeno v Lounech. Z nezabezpečeného pozemku na dvoře jednoho domu se ztratil nepojízdný automobil zn. VW Passat 1, 9 CL v hodnotě cca 10 000 Kč. Policisté případ šetří jako krádež a po pachateli i vozidle pátrají.

Neplatí na syna

Vánoční dárek v podobě usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin zanedbání povinné výživy si v minulých dnech převzal 32letý muž z Podbořan. Policejní komisař jej obvinil z výše uvedeného trestného činu, jelikož v době od 25. ledna roku 2013 do současné doby neplatí výživné na svého syna. Rozsudek Okresního soudu v Lounech ignoruje, rovněž tak povinnost vyplývající ze zákona o rodině. K rukám matky již dluží 15 000 Kč. Obviněný je vyšetřován na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 30. prosince 2013

    

vytisknout  e-mailem