Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději šli po penězích

TEPLICKO - Vykradená lékárna a ordinace; Krádež kola a další zprávy. 

Zloději šli po penězích

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do lékárny. Nezajímaly ho ale léky, nýbrž peníze,  odnesl si pokladnu s několika tisíci korunami. Celková škoda přesáhla částku dvacet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci, za které hrozí lapkovi s ohledem na vládou vyhlášený nouzový stav až osm let za mřížemi.

     K podobné krádeži došlo také v soukromé ordinaci, do které vnikl neznámý zloděj v nočních hodinách. Ukradl pokladnu s penězi, zatímco krádeží způsobil škodu jen necelé dva tisíce korun, poškozením interiéru vznikla škoda kolem 15 tisíc korun. Policisté, kteří případy vyšetřují, se budou zabývat i verzí, že by mohl mít obě vloupání na svědomí stejný zloděj.

Krádež kola

     Jízdní kolo v hodnotě sedm a půl tisíc korun ukradl neznámý zloděj v Duchcově. Minulý týden se vloupal do kočárkárny v suterénu domu, kde odcizil horské kolo zn. GT Karakoram, policisté případ prověřují jako trestný čin krádeže a po pachateli i bicyklu pátrají.

Vykradená dodávka

     Až osm let by mohl strávit ve vězení neznámý zloděj, který v Bílině vykradl zaparkovanou dodávku. Rozbil okno dveří a z auta si odnesl motorovou pilu. Policisté případ prověřují jako trestný čin krádeže a po pachateli i ukradené pile pátrají.

Vloupání do hračkářství

     Jen pár korun si odnesl neznámý zloděj, který se v Teplicích vloupal do prodejny hraček. Ukradl pokladnu, ve které byly jen drobné mince, daleko větší škodu způsobil poškozením dveří, kterými do provozovny vnikl. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže, s ohledem na nouzový stav hrozí lapkovi v případě dopadení až osm let za mřížemi.

6. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem